To je to što me zanima!

Šibenik prvi put u povijesti slavio protiv Gorice! Jakoliš iskoristio veliku pogrešku...

Golove su za Goricu dali Kristijan Lovrić (12) i Vlatko Stojanovski (68), a za Šibenik Antonio Jakoliš (31), Ivan Delić (51) i Marin Jakoliš (87)
Vidi originalni članak

U dvoboju 20. kola Prve HNL u Velikoj Gorici je Šibenik pobijedio Goricu s 3-2.

Golove su za Goricu dali Kristijan Lovrić (12) i Vlatko Stojanovski (68), a za Šibenik Antonio Jakoliš (31), Ivan Delić (51) i Marin Jakoliš (87). 

Šibenčani su po prvi puta u povijesti uspjeli pobijediti Velikogoričane, koji su dosad za njih bili svojevrsna "crna mačka". Igrači Šibenika plaću nisu primili dva mjeseca, klub je u teškoj situaciji, Kolumbijci traže izlazak iz kluba na sve načine, ali igrači i dalje ostavljaju srce na terenu. 

- Mjesec dana se priča o plaćama i dugovanjima, ali atmosfera u svlačionici je odlična. Trener i stožer odmaknuli su nas od te priče, da se fokusiramo na teren. Navijači su nas došli 2-3 puta na trening podržati, poručili su nam “gdje god idete vi, i mi smo uz vas” i to je sad najvažnije, da se držimo skupa i da su navijači uz nas - kazao je Marin Jakoliš nakon pobjede.

Nakon što je u prvih deset minuta imala čak tri izgledne prilike, a Brodić pogodio vratnicu, Gorica je povela u 12. minuti.  Brodić je proigrao Lovrića, koji je izbio sam ispred vratara Šibenika i zabio. U 31. minuti gosti su izjednačili golom Antonia Jakoliša.Nakon ubačaja Kvesića Delić je glavom prenio loptu na drugu vratnicu, a tamo je najbrži bio Jakoliš, koji iz blizine pogađa za 1-1. 

Šibenik je do potpunog preokreta došao u 51. minuti kada je Delić nakon dodavanja Marina prebacio vratara Kotarskog. 

Nakon što je Gorici VAR poništio gol i penal, domaći su ipak izjednačili u 68. minuti kada je na ubacivanje Caioa pogodio Makedonac Stojanovski.

Nakon gola su uslijedile dvije velike prilike napadača gostiju Marina, no u 87. minuti Šibenik je ipak došao do gola. Pogriješio je igrač domaćih Šimunović, a Marin Jakoliš je prizemnim udarcem donio veliko slavlje Šibenčanima.

Očekivano, trener domaćih Krunoslav Rendulić bio je bijesan nakon utakmice.

- Kod nas je Božić došao malo ranije, uz ovoliko poklona bilo bi čudno da nismo izgubili. Kreiramo puno šansi, ali puno i primamo. Sad moramo sjesti i vidjeti kako dalje.

Gorica je ostala peta s 29 bodova, dok je Šibenik sedmi s 22 boda.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Zagreb1976 18.12.2021.

    Svaka čast Šibeniku uvijek sam govorio da je Šibenik najbolji klub sa juga samo ajdug ima Kustića i sudački lobij samo zato je hajdug trenutno bolji

  • pegla4 18.12.2021.

    Malo me iznenadio rezultat

  • MatijaKezele 18.12.2021.

    Svaka cast Mamiću što je ovo drvo Šimunovića uvalio Celticu za one milijune

Komentiraj...
Vidi sve komentare