To je to što me zanima!

Šibenski poker Rijeci, gol Osijeka tek u 100. minuti

U osmini finala Kupa Hrvatske odigrano je prvih pet utakmica, u kojima su prolazak dalje izborili Slaven Belupo, Šibenik, Zagreb, Varteks i Osijek
Vidi originalni članak

U razdoblju u kojem Hajduk ne može zabiti gotovo nikome, briljira igrač kojeg su ovog ljeta Splićani mogli dovesti. Zabio je njima u pobjedi Šibenika na Poljudu, a u istom ritmu nastavlja i dalje. Protiv Rijeke je u Kupu briljirao, praktički sam srušio momčad s Kvarnera već u prvih 36 minuta. Već nakon pet minuta doveo je Šibenik u vodstvo, a pola sata kasnije nije mu smetao ni branič koji mu je bio 'na leđima'. U međuvremenu je zabio i Fuštar, Rijeka je nakon 36 minuta bila u debelom minusu. Konačni udar djelo je Kreše Makarina. Rijeka je potučena do nogu, u Kupu će morati pokušati iduće sezone...
Dalje od osmine finala neće ni Istra 1961. Imali su Puljani 'bezbroj' šansi, Okiću je golman Slaven Belupa Pelin 'čupao' nemoguće u tri situacije. A u četvrtoj je pogodio stativu. Igrala je Istra 32 minute s igračem manje, sudac Bebek isključio je Markovića, a potez odluke povukao je Aljoša Vojnović. U 9. minuti napadač Koprivničana jedan je odbijanac pretvorio u gol vrijedan prolaska u četvrtfinale Kupa.
U Kranjčevićevoj su 55 minuta mreže mirovale, a onda je slijedilo devet burnih minuta. Zagreb je zabijao dvaput, a Segesta jedanput, da bi posao dovršio Piškor 15 minuta prije kraja. Igoru Štimcu ne ide baš najbolje u prvenstvu, ali u Kupu je među osam najboljih.
Varteks je golovima Mumleka iz penala i Mujanovića nakon lijepe akcije mladog Tkalčića pobijedio Karlovac na svom travnjaku. Gol Štefančića nije bio dovoljan za išta više od minimalnog poraza.
Dramatično je bilo u Gradskom vrtu, gdje je Osijek tek nakon 100 minuta igre prošao protiv Intera. U prilično lošoj utakmici, bez previše šansi, na jedini gol čekalo se do produžetaka. Osječane je u četvrtfinale Kupa odveo Jurica Pranjić, koji je zabio iz gužve.

KUP HRVATSKE, OSMINA FINALA
ISTRA 1961 - SLAVEN BELUPO 0-1 (Vojnović 9)
ŠIBENIK - RIJEKA 4-0 (Zec 5, 36, Fuštar 22, Makarin 86)
ZAGREB - SEGESTA 3-1 (Krstanović 55, Vugrinec 64, Piškor 75 / Džaferović 62)
VARTEKS - KARLOVAC 2-1 (Mumlek 36-11m, Mujanović 58 / Štefančić 41)
OSIJEK - INTER 1-0 (Pranjić 100)

Idi na 24sata

Komentari 4

  • v3c 27.10.2009.

    Osijek ALE!!!

  • 19Armada87 27.10.2009.

    Rijeko moja tugo moja...

  • boixos os 27.10.2009.

    nije Ilija nego Jurica konji neinformirani..samo vas dinamo i hajduk zanimaju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare