To je to što me zanima!

Sikirevci tri puta bolji: Tri Ivana Rakitića u prvih 11!

U momčadi slavonskog niželigaša igra čak šest Rakitića, od kojih su trojica čak i imenjaci sjajnoga hrvatskog reprezentativca koji igra u Bundesligi
Vidi originalni članak

U mjestu Sikirevci nedaleko od Županje ima 500 obitelji, a od toga se njih 60 prezivaju Rakitić. Najčešće ime muških Rakitića u selu je Ivan, pa tako u nogometnom klubu igraju čak tri Ivana Rakitića te po jedan Kristijan, Davor i trener Josip Rakitić. Upravo u tom klubu i tom selu svoju je nogometnu karijeru, još kao dječarac, započeo i hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić.
- Ivan se igrao s nama na igralištu svake godine kad je dolazio tijekom ljeta kod stričeva u selo. Odrasli smo zajedno i dobri smo prijatelji. Tu je i učinio svoje prve nogometne korake. I nikad to nije zaboravio jer svih ovih godina i dalje dolazi kod nas, čak i sada kad je postao svjetski poznati nogometaš - kazuju trojica Ivana Rakitića. Najpoznatiji Ivan Rakitić nije nikada zaboravio svoju ekipu i navijače iz Sikirevaca.
- Kad god dođe, Ivan nam nešto donese. Pomaže našem klubu da se razvije pa smo uspjeli ući u prvu županijsku ligu. Donirao nam je komplet dresova i 20 lopti, a njegov otac organizirao je naše gostovanje u Švicarskoj. Ivan potječe iz ugledne, poštene i radišne obitelji. U selu su mu ostala dva strica, a otac je davno otišao u Švicarsku, ali nije zaboravio domovinu i prijatelje - rekao je predsjednik kluba Antun Čivić.



"ZA IVANA SE SPREMA PRAVA FEŠTA"
Predsjednik nogometnoga kluba Sikirevci Antun Čivić kaže da su njegovi igrači i njihova navijačka skupina Korovi za Ivana napravili veliki desetmetarski transparent “Rakitiću - Sikirevci su uz tebe”, koji nose na sve utakmice na kojima igra Ivan. Njime će ga dočekati i ovih dana, kad ponovno dođe u selo na kratki odmor nakon naporne klupske i reprezentativne sezone.
- Posljednji put kad je došao, organizirali smo mu pravu feštu. Zabavljali smo se do jutra u kafiću, koji je posvećen samo njemu. Sada će sigurno biti još i bolje, sprema se velika zabava njemu u čast - rekli su njegovi imenjaci i prezimenjaci iz Sikirevaca.

DOZIVAJU SE ISKLJUČIVO NADIMCIMA
Vođenje zapisnika u njihovim utakmicama nije nimalo lako. Otprilike izgleda ovako: Rakitić, Rakitić, Rakitić, Rakitić, Rakitić...
Između sebe dozivaju se nadimcima jer bi inače komunikacija bila neizvediva.

"PONOSNI SMO ZBOG IMENA"
Naš prijatelj Ivan Rakitić je, zahvaljujući svojoj nogometnoj karijeri, postao uzor u selu svakom novom klincu i Rakitiću i mi smo doista ponosni što se zovemo kao on, rekla su trojica Ivana Rakitića, koja smatraju da bi i oni napravili zavidnu nogometnu karijeru da su otišli iz sela te našli veći klub.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • absinthium1988 08.07.2008.

    ma vec mi je pun kufer tih rakitica...velka stvar zove se ko nas rakitic...

  • M.A.S.H 07.07.2008.

    a baza

Komentiraj...
Vidi sve komentare