To je to što me zanima!

Šimić: Nadam se da ću ove sezone preskočiti dva metra

OBEĆANA ZEMLJA Kina mi paše, tamo sam i prošle godine rušila osobne rekorde. U Kini je iduće godine i Svjetsko prvenstvo. Odlično, kaže atletičarka Ana Šimić
Vidi originalni članak

Na treningu nikad nisam preskakala 200 cm. Na natjecanjima jesam, ali za taj korak sa mnom na natjecanja treba putovati trener, a novca nemamo, istaknula je Ana Šimić (24).

Hrvatska visašica u samo tri dana dvaput je popravila osobni rekord i dvaput pobijedila. Prvo je u nedjelju u Šangaju preskočila 197 cm, a potom u srijedu u Pekingu 198 cm.

- To su mi najljepši dani u karijeri. Nisam očekivala da ću na početku sezone biti tako dobra. Ali Kina mi leži, tamo sam i prošle godine popravila osobni rekord - kaže Ana.

A najbolje tek dolazi. Iduće godine je Svjetsko prvenstvo baš u Kini.

- Uh, što će tek tad biti - kaže.

U zagrebačkoj zračnoj luci Anu su s cvijećem dočekali trener Edvard Josipović i majka Slavica.

- Što još mogu? Ne znam. Nadam se da ću ove sezone preskočiti dva metra. Voljela bih svakako na svakom natjecanju preskočiti 195 cm, da bih se ustalila na toj visini - istaknula je Ana, kojoj na natjecanjima jako nedostaje trener. Kad su mitinzi u Europi, onda savez i HOO pomažu, pa trener Josipović putuje s Anom. Sve izvan Europe je preskupo.

- Uvjeti za treniranje i putovanja nisu savršeni, ali ne želim se žaliti. Moram se koncentrirati na treniranje, a ne na druge stvari - kaže Ana.

Na natjecanjima, barem na mitinzima Dijamantne lige, puno joj znači druženje s prijateljicom Sandrom Perković. Savršen tandem. Obje su iz Dubrave, 1990. su godište, a zajedno su i krenule na atletiku.

- Super se slažemo, ima jako pozitivan učinak na mene - rekla je Ana.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • tiha voda_1 23.05.2014.

    Samo polako Ana, doći će i to:))

  • strmi007 23.05.2014.

    samo nastavi tako

  • seljanka72 23.05.2014.

    i to je dokaz da hrvatski sport ne umire sa velikim sportašima nego uvijek nanovo dolaze mlađi,pohvalno

Komentiraj...
Vidi sve komentare