To je to što me zanima!

'Sin vjetra' otišao je u suzama: Japanci su se poklonili Mikiću

S devet naslova nacionalnog prvaka u Hrvatskoj i Japanu Mihael Mikić drugi je najtrofejniji hrvatski nogometaš, iza Darija Srne. Na emotivan je način završio karijeru u Japanu...
Vidi originalni članak

Davne 1998. zabio je povijesni gol za Dinamo u Ligi prvaka u utakmici protiv Porta u Zagrebu. Imao je samo 18 godina i prozvali su ga hrvatskim Michaelom Owenom.

Nogometni put Mihaela Mikića (37) gotovo dva desetljeća poslije došao je kraju. Hrvatski nogometaš prošli se vikend oprostio od momčadi i navijača japanskog prvoligaša Sanfrecce Hiroshimu koji mu je priredio nezaboravan oproštaj.

Hrvatske zastave na tribinama, veliki transparent "Hvala Mika", skandiranje stadiona, bacanje u zrak... Svi na stadionu Hiroshime potrudili su se na dostojanstven način ispratiti svoju legendu u mirovinu.

Mikić je u Hiroshimu došao 2009. godine i u devet sezona odigrao 221 utakmicu za japanski sastav. Zabio je osam golova i osvojio tri naslova prvaka. U Dinamu je bio prvak šest puta, što ga stavlja odmah iza Darija Srne (10 naslova) kao drugog najtrofejnijeg hrvatskog nogometaša po broju osvojenih nacionalnih prvenstava. Igrao je i za zaprešićki Inker, Kaiserslautern i Rijeku.

Po završetku nogometne karijere Mikić se sa suprugom Ljupkom vraća u Zagreb. Nedavno je dobio treće dijete.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • nostradamus 28.11.2017.

    Nakon Jorge Sammir Cruz Camposa, najtrofejniji igrač Dinama u povijesti. TNT igrač kakvih danas ima sve manje i manje. Sjećam se priča da su mu roditelji puno plaćali da ga se gura u Dinamo. Pamtim onaj centaršut protiv Ajaxa kada je bio u ofsajdu, a kada je MM zakucao loptu glavom i izborio skupinu UEFA-e. Trebao je biti napadač. Hrvatski Michael Owen! Čini se korektan lik. Svaka mu čast, zanima me da li će se angažirati u nogometu, nadam se da hoće.

  • John_TG 27.11.2017.

    Jedan od najdražih igrača iz one generacije. Sjećam se njegova fantastičnog pogotka protiv Zagreba koja je završila 3:3, skoro iz mrtvog kuta zabio je Vasilju. Fenomenalno. Dinamo je tu utakmicu prekinuo crni niz od 3 poraza a Zagreb nastavio svoj niz nepobjedivosti i na kraju uzeo naslov. Odmori se legendo, zaslužio si!

  • Iskrivljena antena 27.11.2017.

    Izgleda ka Slovenac u Face-u

Komentiraj...
Vidi sve komentare