To je to što me zanima!

Sinkoviće iznenadila odluka za utrku: Baš je čudan taj format

Dali smo dosta od sebe, nismo maksimalno, ali bilo je dosta za prvo mjesto i idemo direktno u polufinale, rekao je Valent Sinković
Vidi originalni članak

Braća Martin i Valent Sinković kvalificirali su se u petak u polufinale dvojca na pariće nakon što su u kvalifikacijama bili najbrži u svojoj skupini s vremenom 6:17.98. 

Svjetsko veslačko vijeće odlučilo je da je potreban test kronometara za veslače u pripremi za moguće nepredviđene scenarije. Utrke za sve događaje na Svjetskom veslačkom kupu u Luzernu održale su se kao kronometri što znači da su čamci startali u svojoj kategoriji odvojeno u intervalima po 30 sekundi. Sve sljedeće utrke (repesaži, četvrtfinala, polufinala i finala) bit će u standardnom formatu jedan pored drugog.

SVJETSKA REGATA Braća Lončarić u četvrtfinalu, a sestre Jurković u repasažu...

- Prva utrka je gotova. Nezgodan je kronometar, ali mislim da smo dobro odradili, pobijedili smo. Najvažnije je bilo ući u dobar ritam, dobro odveslati što da jesmo. Sada se spremamo za sutrašnje polufinale u kojem nas sigurno očekuje teška utrke - rekao je Martin Sinković.

- Zadovoljan sam kako smo odradili. Malo je ovo čudan format u kojem se ne utrkujemo zajedno, nego svakih pola minute kreće čamac. Dali smo dosta od sebe, nismo maksimalno, ali bilo je dosta za prvo mjesto i idemo direktno u polufinale - nadodao je Valent Sinković.

Ranije su se braća Patrik i Anton Lončarić kvalificirali su četvrtfinale muškog dvojca na Svjetskoj veslačkoj regati u Luzernu, dok su sestre Ivana i Josip Jurković osigurale repasaž u ženskom dvojcu od 15:45.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare