To je to što me zanima!

Sixersi slažu čudesnu momčad: Šariću stigao prvi pick drafta

Želim biti rookie godine i postavio sam si još jedan visok cilj. Želim biti MVP lige. Znam da su to jako visoki ciljevi, ali samo tako mogu napredovati, rekao je novi igrač Sixersa, Markelle Fultz (19)
Vidi originalni članak

Drugu godinu u nizu, Šarićevi Sixersi su imali prvi pick drafta. Po pitanju ove godine, uspjeli su to ostvariti zahvaljujući tradeu s Bostonom kojem su prepustili treći pick ove i svoj prvi sljedeći koji dobiju.

Prošle godine su uzeli Bena Simmonsa, a ove Markellea Fultza (19) sa sveučilišta Washington.

Riječ je u playmakeru koji je svoju jedinu sezonu završio s 23 koša, 5,7 skokova i 5,9 asistencija, a trice je šutirao 41,3 posto.

Amerikanci tvrde kako je riječ o fenomenalnom igraču koji igra jednako dobro u obrani i u napadu, a s njim bi Philadelphia trebala postati jedna od najatraktivnijih momčadi u NBA ligi. Pored Simmonsa i Šarića, tu je još i sjajni Joel Embiid.

- Želim biti rookie godine i postavio sam si još jedan visok cilj. Želim biti MVP lige. Znam da su to jako visoki ciljevi, ali samo tako mogu napredovati - rekao je Fultz.

Los Angeles Lakersi su bili drugi u redu, a njima je stigao Lonzo Ball. Njegov je otac LaVar prozvao novim 'Jordanom', a sam je Ball rekao kako bi dobio Jordana u igri '1 na 1'! On je po mnogima najatraktivniji igrač ovog drafta i stigom igre podsjeća na velikog Jasona Kidda.

Kao treći pick drafta pojavio se Jayson Tatum. On će zaigrati za Boston Celticse, njima je nedostajala 'trojka' i 'četvorka' pa su se zato zamijenili sa Sixersima.

Josh Jackson iz Kansasa završio je u Phoenixu i njegova je mana ponašanje izvan terena. Razbio je auto jednoj košarkašici...

S naših prostora tu je tek Srbin Ognjen Jaramaz, 58. pick koji je otišao u New York Knickse.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • sarkastik76 26.06.2017.

    a šta je sa prvim lanjskim pikom koji je isto u sixsersima. kažu da je isto vrhunski potencijal. njega niko ne spominje? sixsersi su pobrali puno vrhunskih mladih igrača, ako im dođe pravi trener, za par godina drmat će nba-om

  • funaki12 23.06.2017.

    Da, trebao bi biti dobar draft,koliko sam vidio Sacramento je dosta profitirao..svaka čast Warriorsima jer su fantastična ekipa odakle god pogledaš, zaista je fascinantno kako su nabili frustracije protivničkim timovima i njihovim navijačima. Dominacija. Još da su bili zdravi prošle godine bio bi treći naslov zaredom. Ali kao što je dr House jednom rekao “ako vas nitko ne mrzi, onda sigurno radite nešto pogrešno.” Tako je i u ovom slučaju.

  • wwww 23.06.2017.

    Prognoze su da će ovo biti jedan od boljih draftova u Nba ali ono što nisam mogao ne zapaziti je da ako želiš biti vrhunski sportaš moraš imati i dozu drskosti i to ovom Lonzu neće nedostajati jer mu je otac na pola budala a drugu stvar koji sam primjetio je salve zvižduka s palcem prema dolje ekipi Gsw i njihovim igračima na osvojenom naslovu kada im je Adam Silver čestitao prije izbora drafta..

Komentiraj...
Vidi sve komentare