To je to što me zanima!

Sjajna Argentina razbila SAD: Lionel Messi srušio novi rekord

Argentina je na krilima sjajnog Lionela Messija razbila SAD 4-0 i osigurala svoje drugo uzastopno te četvrto od zadnjih pet finala Cope Americe. Messi je zabio i dva puta asistirao
Vidi originalni članak

Demonstracija sile! Tako bi se moglo opisati jučerašnje polufinale Copa Americe u kojem je Argentina slavila s visokih 4-0 protiv domaćina Amerike. Po jednom su zabili Lavezzi i Messi dok je Guzanovu mrežu dva puta tresao Gonzalo Higuain. Čovjek utakmice definitivno je bio Messi. Argentinski čarobnjak zabio je golčinu iz slobodnjaka za svoj 55. gol u nacionalnom dresu čime je srušio rekord legendarnog Gabrijela Batistute. Messi je još dva puta asistirao.

Sve je krenulo već u 3. minuti kada smo imali priliku vidjeti sjajnu akciju u režiji Lavezzija i Messija. Krilni napadač, koji je ove sezone prešao iz PSG-a u kineski Hebei China Fortune, dodao je loptu do Messija koji odigrava briljantni dupli pas i asistira za vodstvo 'gauchosa'.

Amerika se držala do 32. minute kada je Chris Wondolowski zaradio žuti karton zbog pregrubog faula. Messi je namjestio loptu, zaletio se i prekrasno pogodio u golmanov kut. Užitak je iznova gledati Messijev gol i kako je sjajno pogodio za vodstvo Argentine 2-0.

Argentinci su dominirali, a prije kraja prvog poluvremena još su jednom zabili. Ponovo je u glavnoj ulozi bio Ezequiel Lavezzi: Messi je izveo kratki slobodan udarac, lopta je došla do Lavezzija koji pogađa, ali gol ne vrijedi. Bivši krilni napadač Napolija bio je u zaleđu.

U drugom poluvremenu svoj privatni show imao je Gonzalo Higuain. Prvo je pospremio vlastiti odbijanac u 50. minuti da bi na nesebičnu asistenciju Messija zabio i svoj drugi u 86. minuti. Sjajno i momčadski igrala je Argentina, ukupno je imala 680 dodavanja.

Koliko je Argentina bila nadmoćna govori podatak da Amerika u 90 minuta nije zapucala prema golu Romera. Nisu se Amerikanci mogli sastaviti s loptom protiv Argenitne koja je ovom pobjedom ušla u svoje drugo uzastopno te četvrto od zadnjih pet finala Cope Americe.

Prvi finalist se zna, a noćas od 2 sata po našem vremenu igrat će se utakmica Čilea i Kolumbije za drugo mjesto u finalu. Ako Čile pobjedi bit će to prošlogodišnja repriza finala u kojem je momčad tadašnjeg izbornika Jorgea Sampaolija slavila 4-1 nakon boljeg izvođenja penala.

Rezultat polufinalne utakmice Copa Americe:

  • SAD - Argentina 0-4 (Lavezzi 3', Messi 32', Higuain 50', 86')
Idi na 24sata

Komentari 33

  • nokia010 22.06.2016.

    Poznato je koliko je usa fudbalska velesila.

  • sena2 22.06.2016.

    Koga briga za Copu i Messija!Ne dosadjujte s glupostima dok traje EP !!Zanima me samo HR i nasi igraci!!!

  • julijana2 22.06.2016.

    presnazna je ova Argentina,messi ju je odveo na neku novu razinu,naravno u ovom trenutku jedino možda hrvatska bi mogla izaći na kraj s njom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare