To je to što me zanima!

Ovo je tenis za Top 10! Sjajni Ćorić srušio osmog nositelja

Još dva naša predstavnika ostala su na turniru u Miamiju, oba u muškoj konkurenciji. Ćorić se tako priključio Čiliću, a novi meč očekuje ga za manje od 24 sata od završetka prošlog...
Vidi originalni članak

Ovosezonski preporod Borne Ćorića se nastavlja. Nakon teškog prvog meča protiv Argentinca Leonarda Mayera, Ćorić je ovaj put svladao 11. igrača na ATP ljestvici, Amerikanca Jacka Socka, s 5-7, 7-6 i 6-3 te se plasirao u osminu finala Mastersa u Miamiju.

Bio je to atipičan meč pun preokreta. Naš tenisač prvi je stekao prednost, vodio je 5-3 u prvom setu, no zatim je izgubio pet gemova zaredom, pritom propustivši realizirati i dvije set lopte na servis Amerikanca. U drugoj dionici dogodila se slična situacija, samo ovaj put Borna nije dopustio potpuni kolaps. Bolje je odigrao završnicu tie-breaka i izborio odlučujući set.

Ćorić je odmah potom oduzeo servis Socku bez izgubljenog poena, ali već četiri gema kasnije ponovno je bio egal. Kod 3-3 Zagrepčanin prisiljava Amerikanca na pogrešku i dolazi do novog breaka. 

Tada je susret prekinut zbog kiše, a kada je nastavljen kratko je trajao. Borna je odmah pritisnuo protivnika i izborio novu vrijednu pobjedu.

- Bio je to jako težak meč, imao sam nekoliko set lopti u prvom setu i servis za set, break lopte u drugom, 5-3 u trećem pa je došla kiša... sretan sam što sam prošao dalje - podijelio je svoje dojmove na terenu Ćorić.

U sljedećem kolu očekuje nas dvoboj tenisača iz mlade generacije. Ćoriću na reket dolazi Kanađanin Denis Shapovalov, kojega je bez većih problema svladao prije skoro dva mjeseca svladao u Davis Cup susretu u Osijeku na zemljanoj podlozi.

- Igrali smo na zemlji, sada će to biti drugačiji meč, ali veselim se tom susretu - zaključio je naš 21-godišnjak.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 27.03.2018.

    Igra bolje nego 3.na svijetu onda osale moze napadt br 1.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Invictus_Zagreb 27.03.2018.

    koliko god se ne salagali samnom sve vrsni teniski strucnjaci cilic za mene nikad nije bio niti ce biti vrhunski igrac.. danas je tu di je jer je od prvih deset osam ozlijedeno.. ali gledao sam bornu i otkako se rijesio male ljedro i glavu usredotocio na tenis igra jako dobro i iz meca sve bolje i bolje i vjerujem da bi mogao biti vrhunski igrac.. ako servis polira mogao bi biti u novoj eri bez fedexa nadala i ostalih medu prvima

  • nijetebriga 27.03.2018.

    Oci su mi ko krafne, ali neka.. naspavat cu se na odmoru sam.. Borna se borio ko lav, poslije kise je nastavio kod 5:3 kao u pocetku prvog seta, i zasluzeno pobjedio..

Komentiraj...
Vidi sve komentare