To je to što me zanima!

Sjajni jedriličari: Kljaković pao na peto mjesto, Stipanović 3.

Hrvatski jedriličari ne posustaju. Nakon 9. i 10. plova Kljaković-Gašpić je deseti i u ukupnom poretku je pao na peto mjestu. Tonči Stipanović drži i dalje treću poziciju
Vidi originalni članak

Za nama je šesti dan olimpijske regate. Tonči Stipanović u Laseru je i dalje na trećem mjestu, nakon osam jedrenja, dok je Ivan Kljaković Gašpić u desetom plovu, zadnjem uoči nedjeljnog finala, pao s trećeg na peto mjesto.

Tonči Stipanović danas je odradio sedmi i osmi plov u Laseru. U sedmom je osvojio 8. mjesto, a u osmom je bio 13.

Sutra se za Laser jedre još dva plova, finale za deset najboljih na rasporedu je 6. kolovoza. Stipanović ima prednost od osam bodova u odnosu na četvrtoplasiranog Šveđanina Myrgrena, što znači da mu sutra slijede dva jako važna plova, jer to nije velika razlika. Na prva dva mjesta su Australac Slingsby i Cipranin Kontides, sa 17 i 12 bodova prednosti u odnosu na Tončija.

Iznimno uzbudljivo bilo je u klasi Finn, dva zadnja plova uoči nedjeljnog finala. Deseti plov donio je nepovoljan razvoj situacije za našeg kormilara Ivana Kljakovića Gašpića. Njegovo deseto mjesto u tom plovu bi u svakoj drugoj situaciji bilo više nego dobro, međutim konkurenti za medalje su ušli ispred njega, tako da je Ivan sad peti, na pet bodova do bronce. Za broncu će u nedjelju jedriti četiri kormilara.

Rezultati ostalih hrvatskih jedriličara:

470žene nakon 2 plova: 11. Ninčević/Župan

470 muškarci nakon 4 plova: 16. Fantela/Marenić

Laser Radial nakon 8 plovova: 17. Tina Mihelić

Zvijezda nakon 10 plovova: 16. Lovrović/Lovrović (za njih je regata završila)

49er nakon 11 jedrenja: 17. Kostov/Cupać


Idi na 24sata

Komentari 5

  • Atia101 04.08.2012.

    Drzite se decki <333 NEMA PREDAJE :*

  • hej dude 03.08.2012.

    valjda će biti malo sreće pa će se dokopati medalje!

  • NikolaCro17 03.08.2012.

    čuo sam da su Fantela i Marinić u prvom plovu jučer diskvalificirani pa su zato tako loši jer zna tko zašto su diskvalificirani...

Komentiraj...
Vidi sve komentare