To je to što me zanima!

Sjajni na terenu, a o njima piše i najpopularniji kineski portal

Zovu ih Kineski zid, igraju odlično, a o njima piše i China Daily. Njihova imena su Zhao Chen i Quan Wang, potpisali su ugovor sa Zametom do kraja godine i apsolutne su zvijezde riječkog rukometa u zadnje vrijeme...
Vidi originalni članak

Kad su prije mjesec dana stigli u riječki Zamet, kineski rukometni dvometraši bili su tek egzotične pridošlice hrvatskog premijerligaša. No Zhao Chen (28) i Quan Wang (25) u ovih su se mjesec dana te nakon četiri odigrane utakmice pokazali kao veliko pojačanje riječkog kluba.

Zhao je lijevi vanjski, visok je 203 cm i do sada je zabio već 21 gol za svoj novi klub s kojim je potpisao do kraja sezone. Posebno je dojmljiv bio protiv Umaga kojem je zabio devet golova, sedam je dao Spačvi, četiri Karlovcu i u klubu moraju biti jako zadovoljni svojim neočekivanim pojačanjem.

Slično je i s Wangom koji je golman, visok je 205 cm, a dvojac je u svom novom klubu zahvaljujući visini već dobio nadimak 'veliki kineski zid'. U četiri utakmice skupio je 26 obrana i postao je velika snaga Riječana. No najveći dobitak dolaska Kineza za Zamet bi mogao biti na marketinškom planu. Njihov transfer u Zamet popratio je i najpopularniji medij u Kini, tiražni China Daily, koji na svojim internetskim izdanjima ima više od 30 milijuna čitatelja dnevno.

'Dva naša reprezentativca dobila su priliku u Zametu, u Hrvatskoj gdje je rukomet jedan od najpopularnijih sportova, a njihova reprezentacija jedna je od najboljih na svijetu. Ovo je samo jedan od koraka našeg saveza koji od reprezentacije želi stvoriti azijskog rukometnog diva te nakon toga ići koracima najboljih europskih momčadi i reprezentacija', piše China Daily o pozadini dolaska Kineza u Zamet.

Momčad i navijači prihvatili su ih odlično, Chen i Wang jedva čekaju da u njihov novi grad stigne i ljepše vrijeme, a obožavaju našu ribu.

- Ovo je veliko iskustvo za nas, suigrači nam jako pomažu, sve je doista prekrasno - pričaju riječki dvometraši koji uče i hrvatski jezik:

- Ma nema problema u komunikaciji, jezik sporta je univerzalan. Još se prilagođavamo na klimu, jedva čekamo ljeto pa da možemo i na plažu koju vidimo s prozora našeg apartmana - smije se Wang.

I dok se s hrvatskim još bore, jedno ime svi koji se susretnu s rukometnom loptom diljem svijeta izgovaraju prilično razgovjetno:

- Ivano Balić - odgovaraju obojica.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • domza33 21.03.2018.

    krasan potez,našim dečkima nedamo priliku da bi hranili ove kineze.....

  • volimpršut 21.03.2018.

    Bravo! Samo napred Zamet!

  • burazBl 21.03.2018.

    Ok, igraju dobro ili ne.. svejedno. Al zar nasi decki ne zasluzuju nekad neki clanak? O ciloj nasoj ligi nikad ni slova kroz cilu godinu, eventualno mozda o nekom pojedincu..sramota. Da ih vi mediji malo podrzite mozda bi to bio neki kotacic da se nesto malo i pokrene..prije nego sta skroz izumre ovaj nas sport

Komentiraj...
Vidi sve komentare