To je to što me zanima!

Skandal u južnokorejskoj ligi: Najbolja igračica je muškarac?

Srce me boli. Ovo je ponižavajuće. Već sam bila na provjeri spola, a igrala sam i za reprezentaciju, rekla je Južnokorejka Park Eun-seon, koju optužuju da je muškarac
Vidi originalni članak

Treneri gotovo svih klubova najavili su bojkot ako ne izbacimo Park Eun-seon iz nogometa. Neće igrati dok ona igra, rekao je glasnogovornik južnokorejske lige.

Sumnja se da je jedna od najboljih igračica lige, Park Eun-seon zapravo muško. 

- Srce me boli. Ovo je ponižavajuće. Već sam bila na provjeri spola, a igrala sam i za reprezentaciju - napisala je Eun-seon na Facebooku.

Južnokorejka je igrala na Svjetskom prvenstvu 2003. godine u SAD-u te na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine. Igra za Seoul City, a prošle je sezone u 22 utakmice zabila 19 golova. Iz kluba su stali u obranu svoje igračice.

- To je urota ostalih trenera u ligi koji se ne mogu pomiriti s tim da naša igračica igra tako dobro - rekao je menadžer Seuol Cityja, Park Woon-soon.

Sličan slučaj, samo u atletici, dogodio se 2009. godine kad je Južnoafrikanka Caster Semenyja bila optužena da je muško. Ona je obavila pretrage i dokazala svima koji su sumnjali da su u krivu.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • bosanac laki 07.11.2013.

    ti korejci,kinezi,vijetnamci su potpuno isti svi odreda,ja ne vidim razliku među tim nacijama......

  • Prepostovani Postenjak 07.11.2013.

    Dodjiu Rvacku, tu bus imal/a prava!

  • shamec 07.11.2013.

    A što na to kaže njen muž???

Komentiraj...
Vidi sve komentare