To je to što me zanima!

Skijaš s Haitija ‘prijeti’ Ivici Kosteliću u slalomu na SP-u

Jean-Pierre Roy jedini je član Haićanskog skijaškog saveza, a za nekoliko dana nastupit će u slalomu na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu
Vidi originalni članak

Kad sam registrirao skijaški savez, svi su me čudno gledali, požalio se 47-godišnji Haićanin Jean-Pierre Roy, informatički stručnjak koji već godinama živi u predgrađu Pariza te dodao:

- No ako su Jamajčani mogli nastupiti u bobu na Olimpijskim igrama, zašto Haićanin ne bi nastupio na SP-u u skijanju!

Tako će Roy u Garmischu postati prvi skijaš s Haitija u povijesti svjetskih prvenstava.

- Iako sam rođen uz more, oduvijek obožavam skijanje. Domovinu sam napustio kao dječak, no drago mi je što ću sad imati priliku braniti njezine boje - rekao je Jean-Pierre, koji i na ovaj način želi pomoći domovini koju je u siječnju 2010. pogodio razoran potres. Opustošenu zemlju poharao je i uragan, a Haićani se bore s epidemijom kolere.

- Kad me vide, ljudi diljem svijeta zapitat će se što se to događa na Haitiju. Mnogi su već zaboravili kakva je nesreća pogodila moju zemlju. Nadam se da će ih to potaknuti da pomognu jer je stanje katastrofalno - kaže Roy. 

U domovini su ga prozvali Rasta Piquet. Ove je sezone nastupio na šest utrka, a u Val Thorensu zauzeo je 25. mjesto u slalomu! 

- Amater sam i često mi nije jasno kako se profesionalci pri tolikoj brzini održe na ledenoj stazi. Sam pripremam skije za utrke i svjestan sam da najčešće nisu dobro pripremljene, ali moram se snaći kako znam i umijem. I to zbog svojih zemljaka koji žive u tolikoj bijedi i patnji - zaključio je haićanski skijaš Jean-Pierre Roy.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • dinica 09.02.2011.

    pa bolji je nego dalibor samsal, bar je bio 25. u valu, samsal nijednu utrku, koju je zavrsio, nije zavrsio ispod 40.mjesta:(

  • biatlon2 06.02.2011.

    Hoće li on nastupiti na utrci Svjetskog prvenstva ili u kvalifikacijama za Slalom svjetskog prvenstva?????? Kvalifikacije se održavaju dan prije pravog slaloma.

  • čUVAR GRADA 06.02.2011.

    jkhou

Komentiraj...
Vidi sve komentare