To je to što me zanima!

Skijašica s Haitija: Zaostatak su joj mjerili - kalendarom...

Celin Marti, skijašica iz Haitija, nastupila je u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu i utrku završila, uz veliki pljesak, sa 42 sekunde zakašnjenja. Inače, Celin je instruktorica skijanja
Vidi originalni članak

Sjećate se Erica Mousambanija? Simpatični plivač iz Ekvatorijalne Gvineje nastupio je na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine i 100 metara preplivao za 1:52.72. Već su se ostali plivači otuširali, a Mousambani je, uz veliku podršku cijelog svijeta, radio posljednje zaveslaje već izmorenim rukama. Nakon utrke dobio je nadimak - jegulja!

Nešto slično vidjeli smo u St. Moritzu, kad je na red došla simpatična Celin Marti. Haićanka je instruktorica skijanja i policajka, no skijanjem se bavi rekreativno. No kako je njena država dobila priliku da pošalje skijašicu, Celin se odlučila okušati i u profesionalnom skijanju. I, baš kao Mousambani, zadobila simpatije diljem svijeta.

- Živim u Švicarskoj, ali Haiti je moja domovina. Svake godine sam na TV gledala natjecanja u St. Moritzu, a kad sam dobila priliku nastupiti za Haiti, nisam mogla vjerovati. Sve je ovo vrlo emotivno za mene - rekla je Celin.

Imala je startni broj 75, a u cilj je ušla s vremenom 1:33.40. Oko svakih vrata radila je jako velike zavoje, no to je najmanje važno. Celin je stigla do cilja.

- Bilo je čak lakše nego što sam zamišljala. Sve je kako si posložite u glavi. Za natjecanje sam se pripremala mjesec dana - kaže Celin. 

Trening se isplatio i u kvalifikacijama je od 74 natjecateljice završila - 61. Čak 13 skijašica ostavila je uporna Haićanka iza sebe. Čim je došla u cilj, bila je izvan sebe.

- Uh, fantastično. Presretna sam. Ma, ovo je sjajno - rekla je kroz smijeh Celin.

Svaka čast.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zagro 17.02.2017.

    sprdate se sa curom sa haitija,a naše skijašice rekreativke zaostale sve od 10-15 sekundi???to je kao dobro?nika fleis komentira skijanje i imaš dojam da je bila najbolja skijašica ikad....sve kuži,sve zna a u karijeri osvojila 4 i pol boda...isto tak i pavlek...

  • --- DAVOR --- 17.02.2017.

    Hrvati obečanja SDP-HDZ klike čekaju 25 godina al oni ih neče dočekat nikada! Propadamo ko prostitutkin kauč!!

  • kvazistručnjak 17.02.2017.

    Sjecam se kako je bilo dok je Pavlek skijao. Prode dnevnik pa onih 5minuta sporta I zadnja recenica prije vremena:I da, napomenimo kako je nas skijas Vedran Pavlek zauzeo solidno 51.mjesto.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare