To je to što me zanima!

Skočić na Euro ne vodi Ljubičića, za Ukrajinu će igrati i Mudrik!

U odnosu na igrače koji su prošli pripreme, Stipe Biuk je otkazao jer ga klub nije pustio, a Skočić će kod kuće ostaviti Marina Ljubičića, Valinčića, Jelenića i Jureškina
Vidi originalni članak

Mlada nogometna reprezentacija od 6. se lipnja priprema za završni turnir u Medulinu, gdje je izbornik Dragan Skočić na raspolaganju imao 27 igrača. Sukladno propozicijama završnog turnira, tjedan dana prije prve utakmice izbornik mladih "vatrenih" prijavio je završnu listu s 23 igrača koj će putovati na U-21 Europsko prvenstvo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Na pripremama smo imali priliku vidjeti 27 zaista odličnih igrača te nije bilo lako suziti popis na 23 putnika za Europsko prvenstvo, no mislim kako ovaj popis predstavlja najbolje mlade igrače koje Hrvatska trenutačno ima te koji su nam dostupni za ovo natjecanje, s obzirom na veći broj izostanaka. Preostalo nam je još svega nekoliko dana priprema za završni turnir te vjerujem da ćemo u ovom sastavu u Rumunjskoj moći konkurirati svakoj momčadi s kojom se susretnemo - poručio je izbornik Dragan Skočić za stranice HNS-a.

Popis igrača za U-21 Europsko prvenstvo - golmani: Dominik Kotarski, Ivor Pandur, Nikola Čavlina; braniči: David Čolina, Bartol Franjić, Nikola Soldo, Krešimir Krizmanić, Mauro Perković, Niko Galešić, Niko Sigur; veznjaci: Jurica Pršir, Lukas Kačavenda, Martin Baturina, Ante Palaversa, Veldin Hoža, Toni Fruk, Marko Bulat; napadači: Roko Šimić, Dion Drena Beljo, Gabriel Vidović, Michele Šego, Luka Stojković, Matija Frigan.

Sa šireg popisa tako su otpali Stipe Biuk, kojeg nije pustio njegov klub Los Angeles FC, te Marin Ljubičić, Luka Jelenić, Moris Valinčić i Roko Jureškin.

Mladi "vatreni" u Rumunjsku putuju 19. lipnja iz Pule, a prvu će utakmicu na završnom turniru odigrati 21. lipnja protiv Ukrajine, s početkom u 18 sati. Zanimljivo, Ukrajincima bi se na Euru trebao priključiti Mihail Mudrik, kojeg je zimus Chelsea kupio od Šahtara za 100 milijuna eura. No ne za prvu utakmicu, možda ni skupinu, nego će se priključiti nakon što odigra kvalifikacijske utakmice za Euro za A reprezentaciju.

Preostale utakmice u skupini na rasporedu su 24. lipnja (Španjolska - Hrvatska) te 27. lipnja (Hrvatska - Rumunjska), obje s početkom u 20.45 sati.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ha1911st 15.06.2023.

    Skupo će vas ovo sve koštati

  • RedDoor 15.06.2023.

    Pitanje za tehničkog direktora A reprezentacije i U21 mislim. Kako se može odvijati trening gdje se vrijeđa hrvatski reprezentativac od par pojedinaca, bez da osiguranje išta poduzme izgleda i kako može najbolji mladi strijelac uopće ne biti na popisu!? To jest kako se vrši izbor izbornika!?

  • RedDoor 15.06.2023.

    Ljubičić 16 golova ove sezone, Šimić 4 gola mislim. Koju posluku porati više!? Beljo ovo proljeće tri, ali aj u Bundesligi, prije toga još nešto u Osijeku. Ostali slabo. Znači najbolji strijelac niti na popisu. I kako uvijek U21 trener povezan s Rijekom izgleda, Gračan, pa Biščan prethodno trener Rijeke i sad ovaj Skočić!? Isto kao što je čudan popis bio kadetske reprezentacije, gdje su Osijek i Hajduk dominirali, pa su imali značajno manje igrača od Dinama izgleda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare