To je to što me zanima!

Škotski izbornik Burley: Hrvatska je sjajna momčad

George Burley uporno ponavlja da u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske na Hampdenu njegova selekcija nema nikakav imperativ rezultata
Vidi originalni članak

George Burley debitirat će u srijedu u Glasgowu protiv Hrvatske na poziciji škotskog izbornika, koju je u siječnju naslijedio od Alexa McLeisha. U dvoboju protiv ''Bilićevih trupa'' Burley neće moći računati na čak sedmoricu reprezentativaca. Kapetan Barry Ferguson otpao je zbog ozljede gležnja. Uz njega, izostat će još trojica igrača Rangersa, Lee McCulloch (bedreni mišić), Christian Dailly (nožni prst) i Allan McGregor (koljeno). Izvan stroja su i Celticov Barry Robson (koljeno), Stephen Pearson (hernija) i James McFadden (koljeno).
Budući da su otpala kombinirano čak petorica igrača iz dva najjača škotska rivala, Rangersa i Celtica, krenule su priče da se čuvaju za subotnji derbi Old Firm. Burley je odbacio tu teoriju:
- Svi su oni jako, jako željeli igrati za svoju zemlju u srijedu. Liječnici su ih dobro pregledali i ustanovili da nisu spremni. I to je jedina istina - kaže škotski izbornik, koji o hrvatskoj reprezentaciji govori s mnogo respekta:
- Hrvatska je izvrsna momčad! Kvalificirali su se na Euro izbacivši pritom Englesku. Znamo da nas očekuje vrlo teška utakmica. Nadam se da možemo prikazati dobru predstavu, koja će nam donijeti i zadovoljavajući rezultat. Normalno je da ćemo nastojati pobijediti, ali za mene je ipak ključno kako ćemo igrati. Dobro smo trenirali, a najvažnije je stvaranje pozitivnog ozračja u momčadi i kvalitetan rad, kako bismo u dobroj formi dočekali rujan i početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
Škotska je posljednji put na velikom natjecanju igrala prije 10 godina, na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Nacija čeznutljivo priželjkuje prolazak kvalifikacija na veliki turnir. Bili su blizu u kvalifikacijama za Euro, ali nisu uspjeli pobijediti Italiju u ključnoj utakmici u Glasgowu...
- Na žalost, nismo uspjeli iako smo bili jako blizu. Važno je da u momčadi postoji dobar duh. Budemo li igrali najbolje što znamo, možemo se kvalificirati na SP 2010. u Južnoafričkoj Republici. To je naš veliki cilj. Nastup na SP-u najveće je ostvarenje u karijeri svakog nogometaša – zaključio je Burley.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • trbek 25.03.2008.

    samo na da se ne ponovi split i nizozemska

Komentiraj...
Vidi sve komentare