To je to što me zanima!

Slav na tronu Championshipa: Biliću 50. pobjeda u Engleskoj

Imamo odličnu momčad, igramo s puno samopouzdanja i nadam se da ćemo tako nastaviti. Sve smo to postigli napornim radom, kaže čovjek koji strelovito juri prema ulasku u Premiership
Vidi originalni članak

Slaven Bilić, Slaven Bilić, mrzi Aston Villu, voli WBA, njegova domovina je Hrvatska, orilo se stadionom Britannia nakon pobjede Bilićeva West Bromwich Albiona protiv Stokea...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Navijači ga obožavaju, momčad je složna, a Bilić - skroman. Ovom pobjedom došao je do 50. pobjede kao trener engleskoga kluba, od čega ih je 42 ostvario na klupi West Hama, a osam kao trener WBA. Ali vremena za opuštanje i slavlje nema. Jednostavno, surovi, suludi ritam Championshipa s 46 kola, plus utakmice u domaćim kupovima, to ne dopuštaju. Situacija u ovom trenutku za Super Slava je odlična. Nakon 15 kola na vrhu je Championshipa, ima samo jedan poraz i njegovi puleni zabili su najviše golova u ligi.

- Imamo odličnu momčad, igramo s puno samopouzdanja i nadam se da ćemo tako nastaviti. Sve smo to postigli napornim radom, ali... Pred golom moramo biti pohlepniji i ubojitiji - rekao je Bilić za klupske stranice nakon zadnje pobjede.

Navijači sanjaju povratak u prvi razred engleskog nogometa, kamo WBA i pripada po svojoj tradiciji, ali Bilić se ne zalijeće u obećanjima.

- Cilj nam je u iduće dvije sezone ući u Premiership - rekao je kad je preuzimao klupu “baggiesa”.

Osim navijača i vlasnika, u Slavena puno povjerenja imaju kladionice na Otoku.

Ako uložite 100 kuna na okladu da će WBA ući u prvu ligu, dobitak vam je samo 153 kune, po čemu je WBA, uz Leeds, glavni kandidat za promociju u viši rang. Do kraja godine čeka ga čak deset utakmica, od čega će četiri odigrati u razmaku od samo deset dana (od 21. 12. 2019 do 1. 1. 2020.).

Zasad, može se reći, Slaven ima i sreće jer na raspolaganju ima više-manje cijelu momčad, ozljede ih zaobilaze, pa on sa svojim pomoćnicima Deanom Računicom i Danilom Butorovićem može u miru slagati najjaču momčad. Važan kotačić WBA je i naš Filip Krovinović, kojeg je ovog ljeta Slaven doveo na posudbu iz Benfice. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 15 utakmica i ima dvije asistencije na kontu.

- Championship je četvrta najgledanija liga svijeta. Stadioni su uvijek krcati - podijelio je s nama dojmove Krovinović nakon potpisa za WBA. Premiership im se obojici smiješi, a onda će, nada se Slav, opet padati Manchester, Liverpool i Arsenal...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 07.11.2019.

    Poslije Dalica nas najbolji trener 😳🤐😬

  • Orahova1 07.11.2019.

    Sretno Slavenu ipak je on naše gore list,nisam baš ljubitelj njegova stila ali on je naš i ne mogu biti protiv njega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare