To je to što me zanima!

Slaven Bilić: Ma prođemo li ovo, onda smo stvarno jaki

Uz 'Bilić boyse' je nakon četiri mjeseca opet Robert Prosinečki. Izborniku Slavenu Biliću se na sam spomen Robija razvukao osmijeh na licu...
Vidi originalni članak

Pojavio se iznenada, izišao je iz auta, i odmah stao kraj terena. Nije želio da ga itko pridržava, iako, vidi se da još teško hoda. Cigaretu nije bacio, ali Robert Prosinečki, nakon četiri mjeseca opet je uz reprezentaciju. Odjenuo je trenirku i jedva izdržao da ne uđe na teren i zaigra s dečkima. Ta misteriozna bolest broji, valjda, zadnje dane, a vidjevši ga, svi su pohitali pozdraviti ga. I Slaven Bilić, u tom teškom trenutku, u kojem je momčad uoči ključne utakmice 'izrešetana’ ozljedama, došao je do njega, izljubio ga, zagrlio i odveo na stranu. Šetali su tako uz teren, šaptali i tapšali se po ramenu. Bilić kao da mu je govorio: Dok si ti s nama, ne brinem se, sve će biti u redu.
- Dobro je da je s nama, svakako, falio nam je. I njemu je bolje dok je ovdje, mirniji je. Dok je sam u Zagrebu, čeka vijesti od nas, stalno misli hoće li mu se zamantati. Ovdje je odmah dobro, sam ide po stepenicama, ne dopušta da mu itko pomaže - rekao je Bilić, kome se na spomen Roberta Prosinečkog odmah vrati smiješak na lice. Mirniji je dok je Robi tu, iako sve te ozljede ne može zaboraviti. Čim netko spomene Olića, Modrića, Petrića..., Slaven se namršti.
- J... mu pas, m... - opsovao je i uzdahnuo, kao da ne vidi izlaz. No već u sljedećem trenutku, kao da ga je nešto prosvjetlilo.
- Ma, dobit ćemo mi to, vidjet ćete. Ne znam kako, lako ili teškom mukom, ali dobit ćemo. Vjerojatno teškom mukom, onako, ugurat ćemo loptu u gol - stisnuo je šaku, kao da se hrabri, već je bio spreman i čuti poneku šalu. Čeka prvo tu subotu, utakmicu Engleske i Ukrajine, razmišlja o srijedi.
- Imao sam satanak s igračima i rekao sam im: dečki, imamo dvije opcije. Ili ćemo kukati i pričati koga sve nema, ili ćemo se još stisnuti, naći u svemu ovome dodatan motiv i otići tamo pobijediti. Znamo da smo u strašnoj situaciji, ma, zapravo, ona je katastrofična, ali mi ne očajavamo. I takvi bismo trebali dovoljno kvalitetni da pobijedimo Kazahstan.
Čitao je s blokića na kojemu mu je dr. Jurica Rakić napisao dijagnoze bolesnika, bilo je tu četiri-pet papirića.
- Pranjića boli aduktor, bit će spreman za utakmicu. Ćorluku boli stopalo, radit će dva dana po posebnom programu, ali ni on nije upitan. Odlično se oporavlja i Šimunić, on će također biti spreman. Mandžukićevo je stopalo također u redu - pročitao je Bilić uz osmijeh i tih nekoliko dobrih vijesti.
- Uglavnom, ako sve ovo dobro prođe, počevši s ovom utakmicom Ukrajine i Engleske, ako se izvučemo iz svega, onda smo doista velika momčad, onda smo stvarno jaki, Što možemo, namijenjen nam je takav put, na nama je da ga prođemo.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Čegevara 10.10.2009.

    Poslije one utakmice sa Turskom kada smo nesretno ispali sa EP ova reprezentacija izgubila je onu prepoznatljivu igru kakvu su imali i u kojoj je svaki istinski ljuitelj nogometa uzivao,kroz cijele ove kvalifikacije gotovo sa svima su se mucili i gotovo niti jedna utakmica nije zavrsavala bez drame,nazalost nestao je onaj prepoznatljivi nogomet koji je krasio ovu reprezentaciju a Bilic ce sigurno morat dati odgovor narocito ako se iz Kazahstana vrati bez pobjede.

  • Čegevara 10.10.2009.

    Poslije one utakmice na EP sa Turskom kada smo nesretno ispali,ova reprezenta

  • batastojkovic 10.10.2009.

    HNS-u bi bilo najbolje da sav svoj preostali proračun stavi na jedinicu Kazahstana, inače.... ode lova,.... ali dobro onda mogu iscenirati neki incident u H NL-u tipa Široki brijeg!

Komentiraj...
Vidi sve komentare