To je to što me zanima!

Slaven Bilić: Ostajemo, to je naša moralna obaveza!

Unatoč neuspjehu u kvalifikacijama za SP 2010., izbornik Bilić odlučio je nastaviti započeti posao i ostati uz momčad. Ima potporu igrača, navijača...
Vidi originalni članak

Slaven Bilić pred novinare je izašao samo dva dana nakon završetka neuspješnih kvalifikacija. Kasnio je pet, šest minuta, a onda u Sheraton ušetao u društvu suradnika iz stožera reprezentacije. Unatoč zdravstvenim problemima, pokraj Slavena sjeo je i Robert Prosinečki.
- Mi iz stožera sastali smo se jučer, iako smo još od Engleske razgovarali o svim opcijama. Rekao sam i ranije da naša budućnost u reprezentaciji ovisi o nekoliko stvari. I sve nam je jednako važno, stav nas iz stožera, igrača, HNS-a, navijača, javnosti... - započeo je poduži monolog Slaven Bilić i nastavio:
- Ova posljednja utakmica pokazala je nevjerojatnu privrženost igrača, čak i odanost. Jutros sam shvatio i da cijeli Izvršni odbor HNS-a želi da ostanemo, a za jednak stav javnosti saznali smo još u Kazahstanu. U našoj analizi zaključili smo da vjerujemo ovim igračima i da imamo veliku želju, motiv i moralnu obavezu prema ovom narodu, prema navijačima, prema igračima, ali i sami prema sebi da ostanemo.
Konačno je na red došla i odluka:
- Ostajemo, nastavljamo svoj posao!
Tu se ubacio Zorko Srebrić.
- Svi u savezu suglasni smo u tome da se nastavi suradnja s ovim stožerom reprezentacije. Idući petak će se sastati Izvršni odbor, tada ćemo i službeno verificirati ovaj dogovor - rekao je glavni tajnik HNS-a.
S predsjednikom saveza Markovićem izbornik je razgovarao u Astani, dogovorili su sastanak za desetak dana. Odmah nakon utakmice najavio je da će odluku donijeti i ranije, donio ju je i prije nego su se dojmovi dokraja slegli.
- Ne mogu sada dati rezime cijelih kvaifikacija, to bi trajalo tri sata. Ali jasno je da nismo ispunili cilj koji smo odredili. Ovu utrku smo realno analizirali i ona je izgubljena 'u boksu', na frapantan način. Toliko ozljeda, hendikepa, stvari... Pa opet, u svakoj osim u dvije utakmice protiv Engleza bili smo bolji. To nije subjektivno, to je tako. I to je još jedan razlog da ostanem, jer vjerujem u ove igrače - govorio je Bilić.
Iako je gotovo cijela Hrvatska uz njega, očekuju se promjene. Jer, uz sve što se događalo, ostaje činjenica da su ove kvalifikacije neuspješne.
- Vjerojatno će biti nekih promjena, ali generalno ćemo biti na istom tragu, 95 posto stvari ostat će isto. Pa mi u prosjeku dobivamo tri od četiri utakmice, osma smo reprezentacija svijeta. I sve to ne traži previše promjena, bez obzira što cilj nije ispunjen - kazao je izbornik, pa još jednom spomenuo nedostatak sreće.
- To je primarni razlog što nismo uspjeli, ali i to je motiv. I taj detalj pokazuje našu snagu, i bez sreće smo bili blizu - zaključio je Slaven. Ustao je, za njim su ustali i suradnici. Robert Prosinečki sporije od ostalih, ali važno je da je i on tu...

Idi na 24sata

Komentari 73

  • JAX 17.10.2009.

    ne bi ti ostao bezveze skuzio si da te klubovi ne zele jer su shvatili tvoje neznanje i zasto si ako pravi majstor pr-a uvjerio naciju si jedino rjesenje i ostao na kormilu

  • ribić 17.10.2009.

    Ovo bi se moglo nazvati POŠTENO i ODGOVORNO, da je time zaraziti političare! Svaka čast.

  • Siljota 16.10.2009.

    Kako mi idete na racku svi kaj kenjate po Biliću. A kaj bi vi napravili? Pričate da je to debakl, da je katastrofa kaj nismo išli na SP, pa mi smo ljudi moji nacija sa 4,5 milijuna ljudi. A od toga ak ima registriranih 30000 nogometaša, još puno sam rekao. Ovo nam je 2 neodlazak na Veliku smotru. Veliki je uspjeh ako i odemo tamo, daj budite realni malo. Bar smo 8 repka na Fifinoj listi. Ja sam za potpunu potporu izborniku Biliću, jer ima dobar rad sa našim reprezentavticima, a vi maloumnici samo pljujte po njemu. Vi ste samo dokaz koliki ste negativci, i vidite sve crno, ma FUJ GADITE MI SE

Komentiraj...
Vidi sve komentare