To je to što me zanima!

Slavenu Biliću mirno more sve do SP-a u J. Africi

Čak osmorica izbornika s Eura prepustit će klupe drugima. Jedni su još prije našli novi trenerski angažman, a drugi stradali zbog loših rezultata
Vidi originalni članak

Jedino o čemu sada razmišljam je vjenčanje s mojom Estelle. Ovim putem ju želim zaprositi, rekao je sada francuski izbornik Raymond Domenech na konferenciji za novinare nakon ispadanja Francuske s Eura na zaprepaštenje novinara i francuske javnosti. Na pitanje zašto je izabrao baš ovaj, za naciju, dosta bolan trenutak, odgovorio je:
- Svi su dosta tužni nakon poraza, a ja sam se sjetio da ima i lijepih trenutaka u životu. Tako si je zabio posljednji čavao u izbornički lijes. Novinari su ga razapeli, a navodno su i igrači prigovarali da se više bavi medijima nego igrom svoje momčadi.
Nes(p)retni Domenech je prvi u nizu izbornika koji odlaze nakon Eura. Još za vrijeme prvenstva Luiz Felipe Scolari je sve dogovorio s Chelseajem, a Marco van Basten svoju klimavu trenersku karijeru nastavlja u Ajaxu. Naslijedit će ga Bert van Marwijk.
Švicarsku će od Kobija Kühna preuzeti Ottmar Hitzfeld, a Fatih Terim najavio je odlazak s turske klupe nakon poraza od Njemačke. Nakon gotovo šest godina Brückner je otišao s mjesta češkog izbornika, a isto je napravio i Josef Hickersberger, koji se povukao jer nije ispunio zacrtani cilj Austrije, a to je čevrtfinale Europskog prvenstva.
Iako je rekao kako je sve dogovorio s Fenerbahčeom, Luis Aragones je u četvrtak demantirao da je potpisao ikakav ugovor s Turcima i zasad ostaje na klupi Španjolske. No Robertu Donadoniju su dani odbrojani. Iako je izjavio kako želi ostati, talijanski savez izgubio je strpljenje za Donadonijeve ekshibicije. Talijansku reprezentaciju od ponedjeljka bi trebao preuzeti Marcelo Lippi, čovjek kojeg zazivaju talijanski mediji i koji je “azzure” odveo do naslova svjetskih prvaka. Lars Lagerbäck ne namjerava napustiti švedsku klupu, a tako razmišljaju i Otto Rehhagel te Leo Beenhakker.
No važnije od svega je da, iako ga mnogi žele vidjeti u svojoj svlačionici, Slaven Bilić definitivno ostaje na klupi hrvatske reprezentacije. Ostali nam ionako nisu bitni.

NIZOZEMSKI TRENERI SU NAJVIŠE 'U MODI'
Posljednjih nekoliko godina sve više nizozemskih stručnjaka vodi velike europske i svjetske momčadi. Dick Advocaat je odveo Zenit do naslova u Kupu Uefa, a Guus Hiddink napravio čuda s Korejom, Australijom i sada Rusijom. Frank Rijkaard je imao odličan period u Barceloni, Leo Beenhakker je vodio mnoge reprezentacije, Ronald Koeman Valenciju...

ODLAZE: - Kobi Kühn > mirovina, Karel Brückner > mirovina, Roberto Donadoni > ???, Luiz Scolari > Chelsea, Marco van Basten > Ajax, Josef Hickersberger > ???, Raymond Domenech > ???, Fatih Terim > ???

OSTAJU - Slaven Bilić (Hrvatska), Guus Hiddink (Rusija), Joachim Löw (Njemačka), Otto Rehhagel (Grčka), Leo Beenhakker (Poljska), Lars Lagerbäck (Švedska), Victor Piturca (Rumunjska), Luis Aragones (Španjolska)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare