To je to što me zanima!

Slavko Goluža: Alilović brani sjajno, Čupić ide kao avion...

Nije bilo lako, Makedonija je jako dobra reprezentacija, skup iskusnih igrača koji su skupa cijele godine. No imali smo sve pod kontrolom, kaže izbornik Slavko Goluža
Vidi originalni članak

Čestitke igračima na jako dobroj utakmici. U prvi dio malo smo ušli nervozno. Nekoliko puta reagirali smo ishitreno. Kasnije je to puno bolje izgledalo. Nije bilo lako, Makedonija je jako dobra reprezentacija, skup iskusnih igrača koji su skupa cijele godine. No imali smo sve pod kontrolom. Nisam htio forsirati mlade igrače, rekao je Slavko Goluža za RTL nakon pobjede protiv Makedonije.

Hrvatska je slavila 29-26 i osigurala prvo mjesto.

- Sad imamo četiri dana da se dobro pripremimo. Nisu nas ničime iznenadili, nisu ni mogli. Mirko je sjajno branio, a mi smo zabijali iz kontre i polukontre. Čupić ide kao avion, stalno traži loptu. Ponekad mi bude žao kad je ne dobije - rekao je izbornik Goluža i dodao:

- Očekivao sam ovakvu utakmicu, svi mogu biti zadovoljni. Prvi smo u skupini. Protiv BiH moramo pobijediti, bez obzira što smo osigurali prvo mjesto. Pobjeda je naša obaveza. Onaj tko bude igrao, mora dati sve od sebe, ići na glavu i dobiti.

Mirko Alilović: Sve smo bolji

Dosad je sve po očekivanjima. Dižemo se u formi. Nisam imao laku polusezonu nakon operacije ramena, ali sad je sve OK. Bitno je da se dižemo iz utakmice u utakmicu, rekao je Mirko Alilović, koji je imao 13 obrana protiv Makedonaca.

REUTERS/PIXSELL

- Nakon prve utakmice bilo je milijun upitnika, već protiv Tunisa pokazali smo da smo pravi. Evo i sad Makedonija... Dobro je što smo prvi u skupini, bit će nam lakše protiv Brazila nego protiv Slovenije, ali Brazilci su neugodni - dodao je Mirko.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Car1995 22.01.2015.

    Svake godine isto gazimo u pocetku sve funkcjonira ali problem su nam vanjski ljevi pogotovo nema do Laca koji kad opali unese i golmana u gol desno ovaj Kopljar igra fantasticno dodaje do Cupka i djeli lopte ali kad se on digne rijetko ko ce to obranit ma samo da francuzi ispadnu u osmini i mi idemo direkt u finale

  • mario66617 22.01.2015.

    pokazalo se već koliko puta da je Goluža totalni promašaj...guramo nekako u grupi gdje su protivnici objektivno slabiji...čim dođe kakva ozbiljnija repka Slavko se pogubi...Sjećam se utakmice sa Dancima (mislim da je polufinale bilo) gdje je prvi time out pozvao nakon što Danci poveli 7:1...pa to stvarno moraš biti idiot... ovu repku bi znao i ja voditi protiv Irana, Austrije i sličnih...

  • jožek2 22.01.2015.

    Za više ciljeve od pobjede nad Makedonijom potrebno je više od 2 - 3 raspoložena igraća Čupić stalno odličan, alilović te Duvnjak, a i sad se utakmica lomila sve dok sudac nije istovremeno isključio dva Makedonska igraća i tada smo prešli u vodstvo i odljepoli se a makedonci su psihički pali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare