To je to što me zanima!

Slavlje Arsenala, poraz Portsmoutha na Anfieldu

Arsenal je slavio u gradskom derbiju protiv Tottenhama 2-1, Portsmouth je izgubio na Anfieldu, a Man City je remizirao s Aston Villom
Vidi originalni članak

Nogometaši Arsenala su u prvoj utakmici 18. kola Premierlige u gradskom derbiju pobijedili Tottenham 2-1. Hrvatski reprezentativni napadač Eduardo da Silva je cijelu utakmicu odgledao s klupe. Prvo poluvrijeme se igralo bez pravih prilika na obje strane. U drugom dijelu su "topnici" poveli već nakon nekoliko minuta igre. Akciju je počeo Čeh Rošicki, nastavio je Fabregas koji je petom proigrao Adebayora, a on dovodi Arsenal u vodstvo. Nakon toga su se Spursi otvorili. Keane je uspio pogoditi gredu u 60 minuti sa svega nekoliko metara. Nekoliko minuta kasnije Bugarin Berbatov postiže gol za izjednačenje. Robbie Kean je nastavio seriju promašaja. Ovaj put je promašio penal u 72. minuti. Samo dvije minute nakon što je ušao u igru mladi napadač Arsenala Danac Niclas Bendtner je postao i junak utakmice. Prvi dodir s loptom je pretvorio u pogodak za 2-1 za nova tri boda "topnika".
Portsmouth je na Anfieldu prekinuo niz od šest uzaspopnih gostujućih pobjeda. Redsi su dominirali cijelu utakmicu, a briljirao je Fernando Torres s dva prekrasna gola. Ostala dva pogotka za Liverpool postigli su Benayoun (13.'), a Distin je zabio i autogol. Strijelac za Pompey bio je Mwaruwari u 57. minuti.
Niko Kranjčar odigrao je cijelu utakmicu za "mornare". No nije bio osobito raspoložen i konkretan. Završio je susret bez udarca na gol.
Manchester City je remizirao s Aston Villom (1-1), a Vedran Ćorluka je ušao u 70. minuti za City i po prvi put je odigrao na  mjestu zadnjeg veznog. Gol za City zabio je Bianchi (11.'), a strijelac za Aston Villu bio je Carew (14.'). Čarli je ove sezone startao u početnom sastavu u prvih 17 utakmica u Premiershipu i u tri susreta u Carling Cupu. Ukupno je s današnjom utakmicom odigrao 21 susret, a toliko nastupa nema nijedan nogometaš Man Cityja.

REZULTATI 18 KOLA PREMIERSHIPA:

Aston Villa – Manchester City 1-1 (Carew 14/Bianchi 11), Bolton – Birmingham 1-0 (Diouf 72, Anelka 78, 90), Fulham – Wigan 1-1 (Dempsey 78/Bent 70), Liverpool – Portsmouth 4-1 (Benayoun 13, Distin 16-ag, Torres 67, Torres 85/Mwaruwari 57), Middlesbrough – West Ham 1-2 (Wheater 40/Ashton 44, Parker 90), Reading – Sunderland 2-1 (Ingimarsson 69, Hunt 90/Chopra 82-11m). Arsenal – Tottenham 2-1

TABLICA:
1. Arsenal 43
2. Manchester United 39 (-1)
3. Chelsea 34 (-1)
4. Manchster City 34
5. Liverpool 33 (-1)
 
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare