To je to što me zanima!

Slavlje Hamiltona u Singapuru, Rosberg odustao i izgubio vrh

Lewis Hamilton pobjednik je utrke SP-a u Formuli 1 za Veliku nagradu Singapura ispred Vettela i Ricciarda. Rosberg je odustao na početku te tako izgubio vodstvo...
Vidi originalni članak

Svjetsko prvenstvo u Formuli 1 pet utrka prije kraja dodatno je dobilo na zanimljivosti. Dosadašnji vodeći u ukupnom poretku, Nijemac Nico Rosberg, nije uspio završiti Veilku nagradu Singapura, a pobijedio je njegov prvi pratitelj Lewis Hamilton te tako preuzeo vrh u bodovnom redoslijedu.

Rosberg je u zagrijavanje ušao s kvarom na volanu koji njegovi mehaničari nisu uspjeli otkloniti. Kada su osposobili bolid, Nijemac je bio prespor i u 14. krugu u njegovoj su ekipi odlučili kako je najbolje da odustane.

Njegov momčadski kolega Hamilton autoritativno je krenuo u utrku i vodstvo nije ispuštao od početka. Jedini tko mu je priprijetio bio je Sebastian Vettel kada je morao u boks, ali ga je deset krugova prije kraja prestigao i vratio prvo mjesto.

Vettel je tako uzeo drugo mjesto s 13,5 sekundi zaostatka, a malo iza njega u cilj je ušao njegov momčadski kolega iz Red Bulla Daniel Ricciardo. Fernando Alonso bio je četvrti, Felipe Massa peti, a Jean-Éric Vergne iz Toro Rossa na šestoj poziciji.

U poretku vozača Hamilton je prestigao Rosberga za tri boda i sada vodi s 241 bodom, treći je Ricciardo (181), a četvrti Alonso sa 133 boda. Mercedes je uvjerljiv u konstruktorskom poretku s 479 bodova, drugi je Red Bull sa 305, a treći Williams sa 187 bodova.

Sljedeća je utrka SP-a u Japanu 5. listopada.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • •☆.•*Montenegro Diamantes*•.☆• 23.09.2014.

    ..Jesam fan Ferrari-ja al ovaj Alonso je ko Rozberg..kad je neko ispred njega , u kolonu...e tako se ne osvajaju titule..nijesam vidio agresivnost kod njega godinama...pa titulu izgubi ..prije par godina vozeći iza drugorazrednog vozača 25 krugova..taman mislim u Singapuru..-(

  • nadimak moj 22.09.2014.

    Ferrariu je odgovarala ova staza ili su poboljšali bolid? Prvenstvo nije zanimljivo jer se zna da će jedan od dvojca iz Mercedesa uzeti naslov, a i nedostaje mi onaj pravi zvuk motora.

  • adika 22.09.2014.

    Odličan Hamilton, samo da još možemo gledati prijenos trke na TVu.Ali zato nam HTV prenosi sve i svašta a za ljubitelje auto moto sporta ništa.Nula od HTVa,i postavlja se pitanje zašto plaćamo petplatu, da bi gledali prijenos iz Požege,a tako pjevanje ima svaka lokalna TV, ili varaždinske barokne večeri,pa ni u crkvu više ne moramo ići molimo se uz TV.Doduše taj HTV a pogotovo od kada je Radman direktor više nije uopće za gledanje.Postali su kao lokalne TV stanice još samo da na kraju programa uvedu vračare i propricatelje sudbine, a za sada se to radi u hrvatskom saboru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare