To je to što me zanima!

Slavonski bedem: Mitrović i Vida su bili za čistu peticu...

NEKAD NAPAD - SAD OBRANA Mandžukić i Olić su nekad činili slavonski napad naše reprezentacije. Sad imamo i slavonsku obranu - Domagoja Vidu i Mateja Mitrovića
Vidi originalni članak

Domagoj Vida Osijek, Matej Mitrović Požega. Slavonski bedem odradio je sjajan posao protiv Ukrajine. Naši su stoperi bili za čistu peticu.

- I prije Ukrajine smo u nekim utakmicama igrali zajedno i to je odlično izgledalo. Mitrović je odradio baš dobar posao - nahvalio je partnera iz obrane Domagoj Vida.

Matej Mitrović za reprezentaciju je debitirao u studenom 2014. godine kod Nike Kovača u porazu od Argentine.

Protiv Ukrajine je imao svoj peti nastup u “kockastom” dresu, a Ante Čačić ga je vratio u reprezentaciju prošle jeseni kad zbog ozljede nije mogao računati na Dejana Lovrena. Odigrao je Mitrović poluvrijeme protiv Kosova i zabio je gol u pobjedi 6-0.

Mitrović može i u vezu

Nekoliko dana kasnije ponovno je zaigrao u tandemu s Vidom. Vedran Ćorluka zbog ozljede nije mogao igrati protiv Finske, mijenjao ga je baš Mitrović. Obrana je i u toj utakmici izgledala dobro.

Očito je 23-godišnji Mitrović stoper za budućnost hrvatske reprezentacije.

- Ja sam ga doveo u Cibaliju - prisjetio se 2011. godine Stanko Mijo Mršić, koji je tada sjedio na klupi vinkovačke momčadi.

- On je tada još bio junior, ali igrao je za prvu momčad. Vidjelo se kako se radi o jako talentiranom igraču. Vjerovao sam da će uspjeti, a on je to i napravio. Ova utakmica protiv Ukrajine je dokazala da imamo stopera za budućnost - rekao je Mršić.

Mitrovića je vodio nekoliko mjeseci, znao ga je koristiti i na drugim pozicijama.

- On komotno može igrati i na zadnjem veznom. Polivalentan je igrač - rekao je Stanko Mršić i nastavio:

- Uvijek je bio ozbiljan na treninzima. S njim nikad nije bilo nikakvih problema. Baš miran mladić. Nije za tuču na terenu, ali zna dobro ‘ošarafiti’ kad je potrebno.

Vidjelo se i nakon utakmice protiv Ukrajine da je Matej jedan skroman slavonski dečko.

Odigrao je bez ikakve sumnje jednu od najboljih partija u jednoj od najvećih utakmica u karijeri, ali nije bio euforičan.

- Zadovoljan sam, bilo je to dobro, ali najvažnije je da smo pobijedili - rekao je stoper Bešiktaša, koji je ove zime Rijeku zamijenio Istanbulom.

Za njega je lider HNL-a dobio četiri milijuna eura, a Mitrović u turskom velikanu ima plaću od gotovo milijun eura. Bešiktaš je vodeća momčad turske lige, a prošao je i u četvrtfinale Europske lige.

Pitanje je treba li Dejan Lovren uopće Anti Čačiću u reprezentaciji. Standardni su stoperi Vedran Ćorluka i Domagoj Vida. Sad je tu i sve bolji Matej Mitrović. Tinu Jedvaju to je prirodna pozicija, a tu je i Marko Lešković. Dakle, imamo nekoliko kvalitetnih i talentiranih rješenja.

Teniska anegdota za kraj

Nekad smo imali slavonski napad, Mandžukić - Olić, sad imamo slavonsku obranu, Vida - Mitrović.

- Uzor mi je Gerard Pique - otkrio nam je u jednom razgovoru sjajni Mitrović.

Atmosfera u reprezentaciji je nakon pobjede protiv Ukrajine doista odlična. Nema napetosti. Posebno je dobro raspoložen izbornik Čačić.

Evo i anegdota u dokaz tome.

Stanko Mijo Mršić javio nam se dok je išao na partiju tenisa s prijateljem. Predložili smo mu da odigra jednu partiju protiv našeg izbornika.

- Pa Ante i ja smo stari teniski rivali. Prije me stalno pobjeđivao, ali lani sam ga na Viru pobijedio. S tom sam mu pobjedom završio tenisku karijeru. Preostaje mu samo ove pobjede na klupi reprezentacije - našalio se Stanko Mršić, ali ubrzo je stigao izbornikov odgovor.

- Ne znam što mu je. Nikad me u životu nije pobijedio - uzvratio je Čačić Mršiću. Raspoloženje je dobro, još da je vidjeti teniski meč između Ante i Stanka Mije.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Yugonostalgicar 27.03.2017.

    Mitrovic odigro poluutakmicu i pitanje je odmah jel treba Lovren..vama u redakciji je stvarno dosadno

  • juniorx 26.03.2017.

    Ja ću samo reći da bi Mitrović na zadnjem veznom bio još bolji.Igrao je tu poziciju prije,i bio je odličan.Čvrst na lopti,jak u skoku,tehnički odličan,brz i što je još najbitnije, može loptu iznijeti skroz do protivničkog šesnaesterca.Pogledajte malo utakmicu Besiktas-Fenerbahce koja se igrala prije mjesec i pol,dva puta je prosao 3-4 igrača i da je bio hrabriji mogao je i sam završiti akciju,i tu je oduševio Turke.

  • Scouser96 26.03.2017.

    Vida i Ćorluka su dobar par u obrani,Lovren se nije baš uklopio kada je igrao sa Ćorlukom u paru,ali bolji je igrač od svih naših stopera, Ali ovoliko hvaliti igru protiv Kravetsa i Seleznova....

Komentiraj...
Vidi sve komentare