To je to što me zanima!

Slišković kao Rodman: Ode u Sjevernu Koreju za izbornika

Politika me ne zanima, tvrdi Slišković kojeg zovu da bude izbornik reprezentacije. Straha nema, kaže da su nesigurnu situaciju u zemlji prenapuhali američki mediji
Vidi originalni članak

Legendarni bivši košarkaš i kontroverzni hedonist Dennis Rodman, dok je posjećivao prijatelja Kim Jong-una, trenirao je košarkašku reprezentaciju Sjeverne Koreje. Legendarni balkanski nogometni umjetnik Blaž Slišković mogao bi njegovim stopama.

Ne na druženje s diktatorom, ali Sjevernokorejci bi ga željeli angažirati kao nogometnog izbornika, i to ne privremeno, kao što je bio Rodman. Neki su već objavili kako je to gotova stvar, no Baka iz Mostara spušta loptu na zemlju.

- Pregovaramo već mjesec dana. Čekam da se jave, ali nema tu još ništa konkretno - rekao je Slišković dodavši da se ne boji prijetnji nuklearnim ratom koje dolaze iz te istočnoazijske države.

- Politika me ne zanima i u nju se ne miješam. Zanima me isključivo sportska strana. Oni traže izbornika stranca. Preko menadžerske agencije kontaktirao me jedan južnokorejski menadžer koji radi u Sjevernoj Koreji i pitao me jesam li zainteresiran. Naravno da jesam, ali za sada to je to. Konačnu odluku trebali bi donijeti do Nove godine - rekao nam je Baka, koji možda neće biti jedino pojačanje sjevernokorejskog sporta s ovih prostora.

- Koliko znam, oni žele preko sporta promovirati svoju zemlju. Znam da bi uz mene trebao putovati i jedan rukometni trener iz Crne Gore, koji bi trebao preuzeti njihovu rukometnu reprezentaciju - objasnio je Slišković.

Straha nema, kaže da su nesigurnu situaciju prenapuhali američki mediji.

- Ne treba vjerovati svemu što se piše i nasjedati na američku propagandu. Raspitao sam se kod ljudi koji su tamo bili, koji tamo rade i nema nikakvog razloga za strah. Pa nisam ni ja lud da idem u zemlju u kojoj ne bih bio siguran - rekao je Baka, koji bi reprezentaciju vodio na engleskom jeziku. Nadamo se da ga je popravio otkad je 2006. postao internetski hit kao trener Zrinjskog.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • digelante 25.12.2014.

    Rezultat is ok, skund meč rezultat is finiš,

  • klošar1990 24.12.2014.

    Probaj tamo pogriješiti,pa ćeš vidjeti ima li ili nema straha!!

  • kapitalist86 24.12.2014.

    kad bih mogao otvorio bih agenciju za turisticka putovanja u sjevernu koreju,ja kazem da bih vrtio vecu lovu nego sve agencije skupa koje nude putovanja na vec izblajhana mjesta,dubai,maroko,grcka,prag itd...

Komentiraj...
Vidi sve komentare