To je to što me zanima!

Slom bivših prvoligaša: Nekad prvaci, a sad ispadaju u 3. ligu

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca kolo prije kraja sezone su na 10., a njihovi kolege iz NK Zagreba na 11. mjestu Druge HNL. Spasiti ih od ispadanja u treću ligu eventualno mogu licencije trećeligaša
Vidi originalni članak

Zagreb i Hrvatski dragovoljac žive svoje najteže nogometne dane. Bivši stabilni prvoligaši, a u slučaju Zagreba i prvaci Hrvatske iz 2001. godine, na pragu su ispadanja u treću ligu.

Hrvatski dragovoljac jučerašnjim je porazom od Sesveta 3-0 te pobjedom Lučkog protiv Imotskog 2-0 'osigurao' jedno od tri posljednja mjesta na tablici 2. HNL.

U istoj je situaciji i bivši hrvatski prvak, momčad Zagreba koja uz utakmicu manje od ostalih ima četiri boda manje od Dragovoljca i s pretposljednje pozicije može se pomaknuti tek na 10. mjesto.

Lučko se spasilo ispadanja s 37 bodova, a zonu ispadanja tako čine Dragovoljac (33 boda), Zagreb (29 uz utakmicu manje) te Imotski (28 bodova).

Spasiti se mogu jedino za zelenim stolom, odnosno licencijama koje (ne)će dobiti oni koji planiraju ući u Drugu HNL iz nižeg ranga. No kako god bilo, ostanu li i jedni i drugi ili pak ispadnu iz Druge HNL, jasno je da žive svoje najteže dane u bližoj klupskoj povijesti.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Specialized_1 21.05.2017.

    Mamić je uništio klubove,običaj odlaska na utakmice....sve....samo svoj đep nije...

  • plutarh 21.05.2017.

    a posebno Zagreb najstariji klub u Hrvatskoj .....klub u kojem su igrali Zebec, Vukas, Bobek, Dračić, Rukljač, Smolek, Čerček, Manđukić, Olić ....a to su samo oni poslijeratni i da ne nabrajam dalje....nekad stabilni a sve to sad namjerno uništava sadašnja uprava nk. Zagreba na čelu s Medićem !....jer nekom trebaju tereni u Kranjčevićevoj i Veslačkoj

  • kure93 21.05.2017.

    Žalostan je jaz između bogatih između klubova, čemu je najviše kumovala centralizacija nogometa, a koji za posljedicu ima uništavanje manjih regionalnih klubova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare