To je to što me zanima!

Slovenac sudi Realu, Srbin kod Bayerna, a gdje su naši suci?

Mažić i Skomina redovno sude utakmice Lige prvaka, unatoč tome što preko vikenda dijele pravdu na utakmicama srpske, odnosno slovenske lige, koje su dokazano slabije od HNL-a. No, gdje su onda naši suci?
Vidi originalni članak

Večerašnji dueli Bayerna i Arsenala u Münchenu, odnosno Reala i Napolija u Madridu, osim sigurnih domaćih pobjeda obilježila je i činjenica kako su glavni suci bili iz Srbije i Slovenije.

Ponajbolji europski sudac Milorad Mažić često sudi velike europske derbije pa mu je tako na Allianz Areni stigao novi 'posao'.

Dobio je povjerenje Uefe za meč Bayerna i Arsenala gdje je sudio penal za Arsenal u 30. minuti poslije kontakta Lewandowskog i Koscielnog u šesnaestercu Bayerna. Možda mnogi suci to ne bi sudili, ali on je.

Pored toga, nekoliko minuta kasnije nije sudio penal za Bayern - Bellerina je lopta pogodila u ruku poslije ubačaja Douglasa Coste - tu bi mnogi suci pokazali na bijelu točku, ali Mažić je ostao nijem.

Na kraju, Bayern je 'torpedirao' Arsenal 5-1, pa se o suđenju neće previše razglabati.

U drugoj utakmici večeri sastali su se Real Madrid i Napoli na Santiago Bernabeu, a Damir Skomina iz Slovenije dijelio je pravdu. Podijelio je četiri žuta kartona, jedan od njih pripao je i našem Luki Modriću u 52. minuti zbog grublje igre.

Generalno, odradio je vrlo dobar posao i uz konačnih 3-1 za aktualne prvake Europe o njegovom odrađenom poslu, baš kao i kod Mažića, ne bi trebalo ostati previše 'repova'.

Mažić i Skomina redovno sude utakmice Lige prvaka, unatoč tome što preko vikenda dijele pravdu na utakmicama srpske, odnosno slovenske lige, koje su dokazano slabije od HNL-a.

Stoga, nameće se pitanje - gdje su naši suci u Ligi prvaka? Posljednji naš sudac koji je sudio jedan meč najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja bio je Ivan Bebek 2015. godine.

Bilo je to u Madridu gdje je baš Real razbio Srnin Šahtar 4-0. Bebek je spomenute 2015. postao prvi hrvatski sudac u povijesti koji se našao u Elitnoj skupini Uefinih sudaca, no napredak je negdje zakočen.

Slovenci i Srbi mogu, Hrvati ne. Negdje griješimo, očito.
 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • HighFlyer 16.02.2017.

    A gdje su nasi suci? Pa u Mamicevom s.pku, eto gdje su. Sva raskos hrvatskih sudaca se mogla lijepo vidjet na zadnjem derbiju Dinamo-Rijeka. Vucemilovic i pomocnici su promovirali hrvatske suce i njihovo postenje do nebeskih visina.

  • volimpršut 16.02.2017.

    Naši su suci rezervirani samo za Mamića bar je tako bilo do lani...

  • porsche 16.02.2017.

    ovaj srbin sudio katastrofa.........gore od bebeka

Komentiraj...
Vidi sve komentare