To je to što me zanima!

Sluga skuplji od Sube i Plete: Englezi za njega ruše rekorde

Trebala bi Rijeka dobiti oko 1,5 milijuna eura, a uz bonuse to bi moglo narasti na oko 2,2 milijuna, a prvoligašu s Kvarnera pripast će i 20 posto od idućeg Sluginog transfera. Sluga će zarađivati 300.000 eura
Vidi originalni članak

Redove Rijeke napušta prvi golman i kapetan Simon Sluga (26). Odlazi u Luton Town, a iako se u početku pričalo o odšteti od oko 1,5 milijuna eura, čini se da će to ipak biti nešto više.

Trebala bi Rijeka dobiti oko 1,5 milijuna eura (dvaput po 750.000 eura), a uz bonuse to bi moglo narasti na oko 2,2 milijuna, a prvoligašu s Kvarnera pripast će i 20 posto od idućeg Slugina transfera.

Slugin transfer ne ulazi u red najvećih u povijesti Rijeke, ali svakako je jedan od većih izlaznih golmanskih transfera u povijesti HNL-a. Skuplji je Sluga primjerice od Danijela Subašića koji je svojevremeno napustio Hajduk i potpisao za tada drugoligaški Monaco za milijun eura. Slugin transfer bit će veći i od onog Stipe Pletikose iz Hajduka i Šahtar koji je iznosio 800.000 eura.

KVARNERSKI APSURD Jaka Rijeka i Mišković uživaju podršku velike većine Riječana

Rijeka je najviše zaradila na Andreju Kramariću za kojega su od Leicestera uprihodili devet milijuna eura. Za pet milijuna eura otišao je Filip Bradarić u Cagliari, a top 3 zatvara Franko Andrijašević koji je za 4,25 milijuna eura preselio u Gent.

Luton je još 2017. bio u četvrtoj ligi, a sada su već dogurali do Championshipa i Sluga će im biti najveći ulazni transfer u povijesti kluba. Rekord je držao Lars Elstrup kojeg su doveli za milijun eura prije 30-ak godina. 

Hrvatski bi reprezentativni golman trebao zarađivati oko 300.000 eura godišnje. 

Rijeka će na golmanskim pozicijama ostati na mladom Ivoru Panduru (19) kojega je ovog ljeta želio i milanski Inter te na iskusnom Andreju Prskalu (32) koji je bio prvi golman šampionske Rijeke koja je prije dvije godine osvojila dvostruku krunu.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • ante216 18.07.2019.

    Ono kad prodamo ovog propalog Colinu bez minute seniorskog nogometa za cijenu kao i Sluga hvala Tata

  • moljacp 18.07.2019.

    Trebao to Dinamo riješit za budućnost, mali brani odlično, Livaković će otić pa ga j. b.

  • 18.07.2019.

    Još da se Sluga nauči loviti lopte ispred gola,a ne samo izbijati(boksati)!

Komentiraj...
Vidi sve komentare