To je to što me zanima!

Službeno otvorenje: "Pitali su me zašto Poreč. Shvatit će"

Službeno je otvoren Poreč Major, turnir svjetske serije odbojke na pijesku na kojem je nagradni fond 800.000 dolara, a odbojkašice i odbojkaši borit će se za Rio 2016.
Vidi originalni članak

Pitali su me zašto baš Poreč, zašto Hrvatska? Kad dođu, shvatit će zašto. Poreč bi mogao postati destinacija broj jedan cijele serije, rekao je Hannes Jagerhofer , izvršni direktor Beach Majors kompanije.

Danas 2. lipnja i službeno je otvoren Poreč Major, turnir svjetske serije odbojke na pijesku na kojem će se odbojkašice i odbojkaši boriti za 800.000 dolara nagradnog fonda i skupljati bodove za Rio 2016. godine.

U uvali Peškera , koja prije mjesec, dva nije odavala da će upravo na tom mjestu ugostiti najbolje svjetske pjeskaše.

Na preko 8000 četvornih metara u tek nešto više od mjesec dana izgrađeno je pet pomoćnih terena i jedan centralni koji prima 5000 navijača.

- Sve je ovdje bilo prazno, a sad se pretvorilo u mali grad. Ovo je veliki izazov za nas i za Hrvatsku. Sretni smo što smo domaćini ovakvog spektakla - rekao je predsjednik hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač.

Najboljih 128 pjeskaša svijeta iz 25 zemalja stiglo je u Poreč,a  Hrvatsku će na turniru predstavljati dva tima u muškoj (Ivan Zeljković/Filip Silić i Ivan Đorđević/Nikša Dell'Orco) i dva tima u ženskoj konkurenciji (Maja Roško/Antea Tadić i Dalida Vernier/Tea Jurić).

Od utorka do četvrtka na rasporedu su kvalifikacije, petak je rezerviran za četvrtfinale i polufinale, a za vikend gledatelje Peškere očekuje veliko finale Poreč Majora.

Rezultate kvalifikacija pogledajte na službenoj stranici , kao i raspored natjecanja od utorka do velikog finala za vikend.

Duško Marušić/PIXSELL
Duško Marušić/PIXSELL
Duško Marušić/PIXSELL
Duško Marušić/PIXSELL
Duško Marušić/PIXSELL
Idi na 24sata

Komentari 17

  • 03.06.2015.

    Ovaj sport moras voliti hoces-neces.

  • Nolenel Đokoessi_teniski Messi 03.06.2015.

    lepe i zgodne devojke..prosto te teraju da zavoliš taj sport. inače Porečanke su još u moje vreme bile na glasu kao dobre ribe..i općenito devojke s Istre i Kvarnera..

  • tmendas 03.06.2015.

    Čovjek jednostavno mora voljeti žensku odbojku na pijesku !

Komentiraj...
Vidi sve komentare