To je to što me zanima!

Šok i nevjerica: Realovi ultrasi salutirali su Hitleru u Lisabonu

Radikalni navijači madridskog Reala napravili su incident uoči finala Lige prvaka u Lisabonu. Kako prenosi portugalska televizija, navijači su uzvikivali nacističke parole
Vidi originalni članak

Ulice Lisabona bile su prepune navijača Reala i Atletico Madrida. Atmosfera na utakmici i nakon nje bila je fantastična. No uoči utakmice na Estadio da Luzu, kako prenosi portugalska televizija, navijači madridskog Reala napravili su incident.

Najradikalniji navijači "Los Blancosa", kako se vidi u prilogu portugalske televizije, salutirali su visoko podignutom desnicom uzvikivajući nacističke parole kao što je "Sieg Heil". Sve to snimile su kamere portugalske televizije i objavile prilog.

Real je u subotu osvojio povijesnu "Decimu" . Luka Modrić i društvo došli su do 10. naslova prvaka Europe. No incident nekolicine navijača "Los Blancosa" šokirao je portugalsku javnost. Ulje na vatru dolio je nekadašnji napadač Liverpoola i Engleske, Stan Collymore , koji je optužio Real Madrid rekavši da su ga financirali fašisti.

- Decima je samo jedan od nogometnih mitova. Real je u pedesetima financirala fašistička hunta - napisao je Collymore na Twitteru.

Real je bio omiljeni klub španjolskog diktatora Franca. U vrijeme njegove vladavine madridski klub osvojio je prvih pet naslova prvaka Europe...

Idi na 24sata

Komentari 64

  • MACX 26.05.2014.

    i opet nikom ništa, a da se radi o nekom hrvatskom klubu, naplati platini kaznu

  • ultras67 26.05.2014.

    Da su to napravili navijači iz Hrvatske, Platini bi izbacio klub ili reprezentaciju iz evrope.Toliko o tome da smo svi jednaki.

  • jinx 26.05.2014.

    Nas bi za ovako sr.... Platini odmah izbacio sa svih natjecanja. Mafijaš koji je svoje Francuze dva puta provukao na prvenstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare