To je to što me zanima!

'Šok' na Roland Garrosu: Kako to avioni u Parizu lete unazad?

Televizijske gledatelje koji su pratili teniske mečeve na Roland Garrosu začudila je sjenka aviona koji leti unazad. Kasnije je otkriveno da se radi o domišljatoj reklami
Vidi originalni članak

Gledatelje, posebno one koji su u tenisu uživali preko malih ekrana, nemalo je na crvenim terenima Roland Garrosa začudio avion koji se kreće unazad!

Na videu snimljenom tijekom meča Serene Williams i Sloane Stephens se u nekoliko navrata jasno vidi sjenka zrakoplova kako se kreće unazad. Iako su 'zabrinuti' navijači na internetskim portalima i brojnim društvenim mrežama odmah počeli komentirati i pitati se kako je to moguće, kasnije je otkriveno da se radi o očito sjajno smišljenoj reklami jednog avioprijevoznika.

'Zašto se avion kreće unazad? Je li netko još primijetio to', piše jedan od nekoliko desetaka tisuća zbunjenih gledatelja na Twitteru.

Objašnjenje je ubrzo stiglo. Naime, mečevi na velikim turnirima poput ovoga snimaju se iz zraka na dva načina. Jedan je taj da kameru nosi dron, a drugi da kamera putuje na žici preko terena. A ovaj drugi način domišljato je iskoristila aviokompanija te je iznad same kamere smjestila maketu zrakoplova. I sve je bilo u redu dok se kamera kretala u 'pravom' smjeru. Kada je išla unazad na scenu je stupila zbunjenost televizijskih gledatelja i sjajan markettiški trik bogatih avioprijevoznika. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • GARFILD 03.06.2015.

    Tak sam se šokiral da sam odma moral strugnut dve pive da dojdem sebi

  • dvadeset cetiri sata 03.06.2015.

    Sok za one koji nisu gledali nijedan mec kao ovaj novinar

  • kikiCK 03.06.2015.

    UFO

Komentiraj...
Vidi sve komentare