To je to što me zanima!

Šok u Italiji: Mlada sutkinja (27) umrla pri porodu carskim rezom

'Sad možemo samo otvoriti dlanove prema gore (op. a. pomoliti se) i pitati zašto? Zašto baš Marika!? Pozdrav, Marika, i sretan ti put', poručili su kolege suci preminuloj Talijanki
Vidi originalni članak

Embolija plodnom vodom rijetka je pojava, ali većinom je smrtonosna za majke. Upravo se to najvjerojatnije dogodilo mladoj talijanskoj sutkinji Mariki Galiziji (27) koja je umrla pri porodu u bolnici San Paolo u talijanskoj Savoni. Prije smrti rodila je dječaka koji je u kritičnom stanju stavljen u inkubator jer je prilikom poroda ostao bez kisika te mu krvotok nije funkcionirao.

Rezultati autopsije bit će poznati kroz koji dan, a talijanski mediji pišu da u spisima iz bolnice stoji kako je pacijentica primljena da stabilnu trudnoću privede kraju te da pri rutinskim pregledima nije bilo nikakvih problema. Stanje pacijentice naglo se pogoršalo kod hitnog carskog reza te je nakon toga započeta istraga.

Ta je vijest potresla Italiju, a nogometni klubovi iz svih rangova natjecanja izrazili su sućut obitelji preminule. Talijansko udruženje sudaca istaknulo je da se radilo o odličnoj osobi koja je imala svoj pristup suđenju te je posao odrađivala na jedan nježan način te nije voljela konflikte.

Kažu da je bila sramežljiva, ali kako ju to nije sputavalo u odličnom obavljanju posla 11 godina otkad je sudila prvu utakmicu. 

- Sad možemo samo otvoriti dlanove prema gore (op. a. pomoliti se) i pitati zašto? Zašto baš Marika!? Pozdrav, Marika, i sretan ti put - zaključili su talijanski suci.

Idi na 24sata