To je to što me zanima!

Soldo vs. Jarni: Trenerski početnici na velikom ispitu

U subotu se igra derbi između Dinama i Hajduka na maksimirskom stadionu. Trenerima Zvonimiru Soldi i Robertu Jarni ovo će biti veliki ispit
Vidi originalni članak

Za razliku od Zvonimira Solde, koji je kratko igrao za Dinamo, Robert Jarni je dres Hajduka nosio čak pet sezona ('86./’87.-’90./’'91.) i u tom razdoblju odigrao osam velikih derbija. No Jarni derbije s Dinamom ne pamti po dobrim rezultatima, štoviše, u spomenutih osam susreta Hajduk je pobijedio tek jedanput, tri puta utakmice su završavale remijem, a Dinamo je pobijedio četiri puta.
- Uvijek su to bile utakmice posebnog naboja, kao uostalom i brojni derbiji koje sam igrao u karijeri, poput dvoboja Juventusa i Intera, Milana, Rome ili Torina, potom gradskog derbija Betis - Sevilla ili jednog od najvećih na svijetu - Real Madrid - Barcelona.
Za razliku od njega, Soldo je odigrao malo derbija.
- Ni ne sjećam se koliko, ali pamtim pobjedu u Maksimiru 4-1. Za nas je još Mlinarić igrao... Za Stuttgart je posebno zadovoljstvo bilo igrati protiv Bayerna, 'skinuli’ smo ih nekoliko puta - kaže Soldo.
Subotnji ogled prvi je koji će voditi s klupe. Obojica su debitanti u sezoni, no imaju jako puno igračkog iskustva, koje su skupljali učeći od brojnih poznatih trenera. Jarni od Marcella Lippija, Luisa Aragonesa, Sergija Krešića i Ćire Blaževića, koji je u reprezentaciji vodio i Soldu. Dinamov trener kao uzore je istaknuo nekoliko imena:
- Ćiro, Löw, Magath, Trapattoni...
O utakmici kažu:
- Pripremam ju kao i svaku drugu utakmicu, ali ova je ipak s posebnim nabojem - izjavio je Jarni.
- Teža je bila ona protiv Varteksa jer mi je bila prva. Ali i ova je posebna - dodao je Soldo.

MARIO MANDŽUKIĆ: REZULTAT? PA 3-0

Čuđenje Hajdukovim optimizmom nije zaobišlo ni Marija Mandžukića.
- Neka se oni hrabre, ali nije mi jasno kako mogu reći da protiv Rijeke od Dinama nisu vidjeli ništa dobro. Pa koju su oni to utakmicu gledali?
Mandžukić se nada da će konačno i napadači proraditi.
- Mora nas krenuti, dobro igramo. A rezultat? Pa 3-0.

NAKON MAKSIMIRA HAJDUK U STEČAJ
Na ročištu na Trgovačkom sudu jučer je presuđeno kako “bijeli” moraju isplatiti 2,178.000 kuna bivšem igraču Vukoviću do ponedjeljka u 15 sati ili će pokrenuti stečajni postupak.
- Da možemo platiti svima kojima smo dužni, mi bi to već odavno učinili - rekao je Željko Jerkov i dodao kako ne zna za bilo kakva sredstva koja je bivša Uprava deponirala za Vukovićev dug.

OSOBI KARTON - ZVONIMR SOLDO - 2. STUDENOG 1967.
Utakmice: 3
Pobjede: 2
Porazi: 1
Trener prve momčadi: 3 mjeseca
Zvonimir Soldo, otkako je preuzeo Dinamove juniore, bio je predodređen da jednog dana preuzme prvu momčad.

OSOBNI KARTON - ROBERT JARNI - 26. LISTOPADA 1968
Utakmice: 11
Pobjede: 7
Porazi: 1
Trener prve momačdi: 4,5 mjeseca
Bio je pomoćnik Sergiju Krešiću, a poslije ga je naslijedio i debitirao na klupi protiv Intera na svoj 39. rođendan.



Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare