To je to što me zanima!

Španjolac Higueras novi trener Rogera Federera

Gotovo godinu dana nakon što je raskinuo suradnju s Tonyjem Rocheom, Federer je uzeo novog trenera - Španjolca Josea Higuerasa
Vidi originalni članak

Švicarac je Španjolca dao akreditirati za ATP turnir koji sljedećeg tjedna počinje u portugalskom Estorilu. Od Rochea je otišao u svibnju prošle godine i otad nije imao službenog trenera. Prema nikad službeno potvrđenim informacijama, Federer je Rochea otpustio nezadovoljan napretkom vlastite igre na zemljanoj podlozi. Može se pretpostaviti da je Higuerasa angažirao upravo iz tog razloga mjesec i pol dana uoči početka Roland Garrosa.
Španjolac će ga pratiti na turnirima u Estorilu, Monte Carlu, Rimu, Hamburgu i potom Roland Garrosu. Riječ je o treneru koji je trenirao nekoliko pobjednika pariškoga Grand Slam turnira. Radio je s Michaelom Changom, Jimom Courierom, Sergijem Bruguerom, Carlosom Moyom, Peteom Samprasom, Toddom Martinom, Guillermom Corijom, Dmitrijem Tursunovim i Robbyjem Gineprijem. Njegova zadnja učenica bila je Izraelka Shahar Peer.
Kao igrač Higueras je u rasponu od 1976. do 1984. godine osvojio 16 turnira tadašnje Grand Prix serije, što je ekvivalent današnjem ATP Touru.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • david32 12.04.2008.

    Nova vijest.To još nisam znao!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare