To je to što me zanima!

Španjolci analiziraju: Rakitić će pomoći stvoriti novu Barcu

Iako još uvijek čekamo službenu objavu o potpisu Ivana Rakitića, španjolski mediji već su počeli raspravljati o tome što će njegov dolazak značiti za Barcelonu
Vidi originalni članak

O igračkim kvalitetama Ivana Rakitića već se sve zna. U iščekivanju službene objave njegova potpisa za Barcelonu zanimljivo je zato pročitati analize španjolskih medija o tome koja će točno uloga dočekati našeg reprezentativca u veznom redu katalonskog kluba. 

- Rakitić će sigurno pomoći Luisu Enriqueu da ubrza igru Barcelone - prenosi Mundo Deportivo

- Može kombinirati u malom prostoru, ali i brzo razmišljati i preuzeti rizik, dati poneku dugu loptu iza leđa obrane. Njegove kretnje su mnogo snažnije nego što se čini na prvi pogled, a u uobičajenoj Barcinoj formaciji 4-3-3 može igrati na svim pozicijama u sredini. 

Važna promjena koju će dolazak Rakitića unijeti u igru Barcelone jest igra iz prekida. 

- Luis Enrique najviše želi unaprijediti baš taj dio igre, a Rakitić je specijalist za precizne lopte na glave svojih suigrača, pogotovo nakon kornera. Njegovi ubačaji u Sevilli su značili pola gola - analiziraju španjolski kolege. 

Pregovori Seville i Barcelone oko zaključenja ovog transfera u ponedjeljak su trajali sve do 18 sati. Barcelona bi uz potpis Rakitića paralelno trebala objaviti i potvrdu odlaska Cesca Fabregasa u Chelsea.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • usamljeni strijelac 10.06.2014.

    Naravno da će pomoći, biti će i stup barcine igre.

  • 101Z 10.06.2014.

    ''Španjolci analiziraju'' pa nakon Modrica su se upekli :P sad im treba vise vrijemena^^

  • rzbrzotrz 10.06.2014.

    da on samo dobro odradi SP. Lako će on s Barcom. Tamo ima Messia, Iniestu, Xavia...

Komentiraj...
Vidi sve komentare