To je to što me zanima!

Španjolska bez igrača Reala?!

Jedini kandidati za poziv Luisa Enriquea su Nacho Fernandez, 'ispred' kojeg izbornik španjolske reprezentacije ipak vidi neke druge igrače, te Sergio Ramos koji je u 2021. godini odigrao tek pet utakmica
Vidi originalni članak

Španjolska nogometna reprezentacija pokorila je europski, ali i svjetski nogomet kada je u razmaku od šest godina (2008.- 2014.) osvojila dva uzastopna Europska prvenstva (Austrija/Švicarska, Poljska/Ukrajina) i Svjetsko u Južnoafričkoj Republici. 

Okosnicu momčadi tada su najvećim dijelom činili nogometaši Real Madrida i Barcelone, no posljednjih godina priča se promijenila. Sve više Španjolaca 'za kruh' je počelo zarađivati u inozemstvu, a priliku u dresu 'furije' dobivali su i ostali Španjolci iz La Lige.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Španjolska reprezentacija doživjela je debakl na SP-u u Brazilu 2014. kada su ispali već u grupnoj fazi, da bi na EP-u u Francuskoj i SP-u u Rusiji ispadali već u osmini finala.

MORENO JE POVIJEST Službeno je: Luis Enrique je ponovno izbornik Španjolske...

Nakon serije loših rezultata na klupu je sjeo novi/stari izbornik Luis Enrique koji je na prvo okupljanje reprezentacije pozvao šest nogometaša Real Madrida - Sergija Ramosa, Danija Carvajala, Nacha Fernandeza, Isca, Danija Ceballosa i Marca Asensija.

No, ove bi godine 'furija' mogla zaigrati na Europskom prvenstvu bez ijednog igrača Real Madrida, prvi put u povijesti!

Carvajal i Vazquez su ozlijeđeni, Isco i Asensio su daleko od prave forme, dok su jedini kandidati za poziv izbornika Ramos i Nacho.

Marca piše kako je Nacho odigrao odličnu završnicu sezone, no da Enrique 'ispred' njega vidi Pau Torresa (Villarreal), Iniga Martineza (Athletic Bilbao) te Erica Garciju i Aymerica Laportea (Manchester City).

DOBIO MASKU Enrique u 'korona stilu' pozvao Olma u 'furiju' za Ligu nacija

S druge strane, izostanak Sergija Ramosa bio veliko iznenađenje budući da je on kapetan 'furije' te igrač s najviše nastupa za reprezentaciju, ali ako uzmemo u obzir njegovu borbu s ozljedama ove sezone, to možda i ne bi bilo preveliko iznenađenje.

Ramos je u ovoj kalendarskoj godini odigrao tek pet utakmica (tri za Real Madrid te dvije za reprezentaciju).

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Prokisla Maneštra 20.05.2021.

    Mene zanima zašto nema Jedvaja u repki? nije što mi je sin ali je najbolji igrač.

  • mr mike 20.05.2021.

    lako za spanjolce imaju oni igraca na izvozu.. jedino ako bi se katalonija odvojila mozda bi pali malo u nogometu..

  • 20.05.2021.

    ,,Španjolska reprezentacija doživjela je debakl na SP-u u Brazilu 2014. kada su ispali već u grupnoj fazi, da bi u četvrtfinalima EP-a u Francuskoj i SP-a u Rusiji ispadali već u osmini finala.'' Jedna od 7 grešaka u tekstu. Mislav je sinoć ludo tulumario.

Komentiraj...
Vidi sve komentare