To je to što me zanima!

Spektakl na Camp Nouu: Više od 90 tisuća ljudi gledalo igračice Barce i srušilo svjetski rekord

Nogometašice Barcelone i Wolfsburga su u susretu polufinala Lige prvaka za žene srušile svjetski rekord po broju gledatelja na Camp Nouu. Dvoboj je pratilo 91.648 gledatelja
Vidi originalni članak

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka za žene, nogometašice Barcelone deklasirale su Wolfsburg s uvjerljivih 5-0 na Camp Nouu. 

Nogometašice su pružile odličnu partiju, a istu je pratilo čak 91.648 gledatelja čime su srušile svjetski rekord po broju gledatelja u utakmici ženskog nogometa. 

S obzirom na to da je nogomet tradicionalno muški sport, a žene u ovom sportu nerijetko se susreću s problemima i diskriminacijom, ovaj podatak uvelike pokazuje odmak od ovog negativnog trenda. 

Barcelona i Camp Nou su i ranije držali rekord, ali ovom utakmicom dodatno je pojačan na razini koja je potpuno nedohvatljiva bilo kojem drugom stadionu jer daleko nadmašuje maksimalni kapacitet svih ostalih stadiona.

Nogometašice Barcelone tako su uz veliku podršku navijača svladale Wolfsburg, klub koji se  može pohvaliti naslovom prvakinja Europe iz 2013. i 2014. 

Njemački klub je do ovog susreta imao perfektan međusobni omjer s katalonskim klubom od tri pobjede u tri utakmice, bez primljenog gola, a nakon ovog poraza vjerojatno su se oprostile od Lige prvaka. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Xyster 23.04.2022.

    Koliko besplatnih ulaznica od toga?

Komentiraj...
Vidi sve komentare