To je to što me zanima!

Spektakl pred očima Rockyja: Vladimir Kličko obranio naslov

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vladimir Kličko pobijedio je u spektakularnoj borbi izazivača Poljaka Mariusza Wacha i tako obranio naslov u teškoj kategoriji po IBF, WBA, WBO i IBO federacijama
Vidi originalni članak

Vladimir Kličko obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po IBF, WBA, WBO i IBO federacijama. U meču prepunom odličnih udaraca Ukrajinac je nakon 12 rundi jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Poljaka Mariusza Wacha.

Ukrajinac se postavio vrlo dominantno od prvog trenutka u ringu i u prvoj rundi zadao je nekoliko snažnih i direktnih udaraca u glavu Wacha. U sljedeće tri runde Wach je pokušao uzvratiti Kličku, ali nikako mu nije uspio zadati konkretni udarac. 

Ono što nije napravio ranije Poljak je napravio pri kraju pete runde. S nekoliko direktnih udaraca uspio je uzdrmati Klička, a napad Wacha prekinulo je zvonce za kraj runde.

Nakon izjednačene šest runde u kojoj se Kličko vratio, uslijedila je sedma, u kojem je Ukrajinac nekoliko puta ozbiljno uzdrmao Wacha, ali Poljak je sve to izdržao i ostao na nogama.

U osmoj rundi Kličko je nastavio s dominacijom i udarao Poljaka sa svih strana, ali on je uspio istrpjeti sve silne udarce Ukrajinca te nastaviti meč.

U posljednje četiri runde Kličko se, imajući u vidu da ima veliku bodovnu prednost, malo primirio i potpunom kontrolom priveo meč kraju.

Kličku je ovo bila 59. pobjeda u 62. meču u profesionalnoj karijeri, dok je Wach doživio prvi poraz u 28. borbi.

Inače, dvoboj Klička i Wacha u Hamburgu je gledao i Sylvester  Stallone, koji je na ovom spektaklu promovirao mjuzikl temeljen na filmu Rocky.

Na kraju meča upravo je Stallone prišao Kličku i samo mu kratko poručio:

- Ti bi trebao biti filmska zvijezda.

Idi na 24sata

Komentari 134

  • car321 12.11.2012.

    Kličko je kralj, a svaka čast Wachu, borio se

  • joeii 11.11.2012.

    Mavrović opet komentirao neki drugi meč!

  • vale1510 11.11.2012.

    inače negledam boks, ali ovaj meč me je oduševio,kolike je onaj poljak dobio udarce po glavi mislim da bi ja vjerojatno nakon prve runde završila na intezivnoj, svaka mu čast na snazi i volji od sada ću češće gledati takve tipove sporta jer se da nešto ondje i naučiti, barem upornosti pa taman i izgubio ali bar čovjek pokuša

Komentiraj...
Vidi sve komentare