To je to što me zanima!

Spektakl sve bliže: Olympiacos ide na sastanak s ABA ligom...

U slučaju pristupanja ABA ligi, crveno-bijeli ne bi sudjelovali i u grčkom prvenstvu, no slučaj je postao zanimljiviji u trenutku kada se i Panathinaikos počeo zanimvati za sudjelovanje u ABA ligi
Vidi originalni članak

Čelnici Olympiacosa u srijedu će održati sastanak s predstavnicima ABA lige, a tema razgovora bit će ulazak legendarnog grčkog kluba u regionalno natjecanje.

- Klubovi će na kraju odlučiti o tome, a za sada nema promjene u odnosu kada se prvi put Olympiacos javio ligi - rekao je za Index direktor ABA lige Krešimir Novosel.

Na sastanak će iz grčkog kluba doći generalni menadžer Christos Stavropoulos i šef prodaje i marketinga Nikos Lepeniotis.

Olympiacos o ABA ligi razmišlja od polufinala grčkog kupa protiv Panathinaikosa u kojem su nakon 27 sekundi treće četvrtine napustili teren protestirajući suđenje. Nakon toga, zatražili su da njihove utakmice protiv Panathinaikosa sude strani suci.

U slučaju pristupanja ABA ligi, crveno-bijeli ne bi sudjelovali i u grčkom prvenstvu, no slučaj je postao zanimljiviji u trenutku kada se i Panathinaikos počeo zanimati za sudjelovanje u ABA ligi.

Ne bi to bio prvi slučaj da momčad van prostora bivše Jugoslavije nastupa u našem regionalnom prvenstvu s obzirom na to da su tu nastupali izraelski Maccabi, bugarski Levski i drugi...

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 09.04.2019.

    Ovo bi bila odlicna stvar za ligu, a samim time i za klubove. Zanimanje za kosarku bi svakako poraslo ovim potezom. Kroz koju godinu bi mogli biti uz bok Turskoj i Ruskoj ligi.

  • Armin van Buuren 09.04.2019.

    Samo ne znam tko im je kriv za ne ulazak u top 8 Eurolige....Totalno su se zaludili s tim suđenjem,kup su dali u ruke Panathinaikosu,u prvenstvu nisu niti došli na domaću utakmicu protiv njih i oduzeli su im veliki broj bodova(iako to još ništa ne piše na službenoj stranici lige).....drugim riječima cirkus.Ako ih kojih slučajem prime teško je skužiti na koji način će to funkcionirati.Oni imaju Euroligašku licencu tako da neće biti problem za ostale,ali problem je što će(ako bude funkcioniralo na ovaj trenutni način) na neki način obesmisliti playoff.Ove godine su ova polufinala ABA lige pokazala veliku zanimljivost jer svi igraju za tu kartu Eurolige,a finale tek slijedi,dok će se sa Olympiakosom to sve poremetiti.Biti će puno taktiziranja u regularnom djelu da se njih izbjegne u playoffu,a ako Olympiakos uđe u finale automatski će pobjednik drugog para polufinala osigurati Euroligu,s čime bi se srušila ta neka napetost koju trenutno ABA liga ima.....A inajveći apsurd je to što su baš kod nas našli spas od nepoštenja..

  • 09.04.2019.

    bilo bi dobro i da maccabi igra

Komentiraj...
Vidi sve komentare