To je to što me zanima!

Spektakl u Istri: Jedini polo na pijesku u ovom dijelu svijeta...

Ako ste mislili da je polo dovoljno marginalan i egzotičan sport, organizatori Rovinj Beach Polo Cupa mogli bi vas razuvjeriti. Igra, koja je uobičajena za travu, u našem istarskom gradu izvodi se na - pijesku...
Vidi originalni članak

Treće izdanje Rovinj Beach Polo Cupa, u organizaciji Adris grupe i Maistre, održat će se od 8. do 10. lipnja na rovinjskoj plaži Porton Biondi.

Osim službenog sportskog dijela, pripremljen je i bogat zabavni program - nastup britanske glazbenice Sophie Ellis Bextor te ovogodišnje hrvatske predstavnice na Eurosongu, Franke Batelić

- Kao i svake godine do sada, posjetitelje očekuje vrhunska zabava, a ovogodišnja novost su dnevne i večernje utakmice u kojima će posjetitelji moći uživati iz nove arene. Svoje će snage na pijesku odmjeriti šest međunarodnih timova 11 različitih nacionalnosti, s više od 60 argentinskih konja koje će navijači pola i svi posjetitelji moći vidjeti i u mimohodu od polo arene do centra grada. Drago nam je da ove godine možemo najaviti i sudjelovanje četiri ženskih polo igračica - istaknuo je Uwe Zimmermann, predsjednik organizacijskog odbora Rovinj Beach Polo Cup-a.

Polo se tridesetih godina prošlog stoljeća igrao na Brijunima, a sada se tradicija nastavlja u Rovinju. Na pijesku se igra na manjem terenu u momčadima od po tri igrača, a lopta je veća nego na travnatoj podlozi. Igrači na konjima pokušavaju zabiti gol tjeranjem male kožne lopte u vrata protivničke ekipe pomoću dugačkog štapa. 

Prvi polo turnir na pijesku održan je 2004. u Dubaiju, a godinu dana kasnije natjecanje se moglo gledati i na plažama Miamija. Turnir u Rovinj privlači mnoge elitne goste i poznate ličnosti iz Hrvatske i inozemstva.  

Ovaj turnir kombinacija je sporta, gastronomskih delicija, glazbenih koncerata i uživanja u ljepotama grada Rovinja. To ga čini jedinstvenom manifestacijom za turiste, pratitelje ovog kraljevskog sporta, ali i sve žitelje istarske obale. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • boban_tomic 26.03.2018.

    dolazim, al kao konj

Komentiraj...
Vidi sve komentare