To je to što me zanima!

Račić posvetio pojas pokojnom ocu, Delija razbio Thompsona

Hrvatski borci završili su večer omjeru su 3-2. Erslan je fantastično nokautirao Rodrigueza već u prvoj rundi, a Trušček nije bio dovoljno spreman s obzirom da je za svoju borbu doznao tek jučer
Vidi originalni članak

Najjača europska MMA organizacija KSW konačno je došla u Hrvatsku! Poljski entuzijasti mješovitih borilačkih sportova za ovu prigodu pripremili su sjajan fight card pun domaćih boraca i ovo se ispostavio kao pravi pogodak promocije! 

U glavnoj borbi večeri pred više od 10.000 navijača u Areni snage su odmjerili peterostruki svjetski 'Strongman' i jedna od najvećih poljskih zvijezda Mariusz Pudzianowski protiv bivšeg bodybuildera iz Bosne i Hercegovine Erka Juna, koji trenira pod palicom hrvatskog MMA stručnjaka, menadžera i vlasnika UFD Gyma Ivana Dijakovića, no glavna borba, kao i sunaslovna, nisu opravdali epitet najvećih spektakla večeri. A borbe hrvatskih boraca bile su pravi spektakl!

Poljak slavio u prvoj borbi

U prvoj borbi večeri u bantam kategoriji borili su se Slovenac Lemmy Krušić i Poljak Sebastian Przybysz, a Poljak je slavio odlukom sudaca u odličnoj borbi.

TV PRIJENOS I PPV Gdje gledati borilački spektakl KSW-a iz zagrebačke Arene

Druga borba donijela je i hrvatskog borca u velter kategoriji, a u njoj je Ivica Trušček poražen od Krystaina Kaszubowskog podijeljenom sudačkom odlukom. Trušček je tek jučer doznao da će se boriti umjesto ozlijeđenog Rakasa koji je ozlijedio stopalo šetajući psa.

CRO COPOV ALEKSANDAR RAKAS Šetao psa, bizarno se ozlijedio i propao mu nastup na KSW-u

Nakon druge borbe došao je i red na pauzu, a pušten je hit Marka Perkovića Thompsona 'Lijepa li si'. Cijela Arena ustala je na noge... Ubrzo se sve nastavilo u sličnom tonu! Ivan Erslan je ušao u ring uz taktove druge Thompsonove pjesme - Ora et labora. 

Krenuo je spektakl

A podrška publike itekako mu je pomogla! Nokautirao je Darwina Rodrigueza u prvoj rundi borbe poluteške kategorije i nastavio svoj neporaženi niz! Uzdrmao je protivnika desnim krošeom, srušio na pod i onda dovršio s par udaraca! Publika je podivljala, Arenom se ori 'Ivane, Ivane'!

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

- Rekao sam da ima puno rupa, još sam i loše otvorio borbu, ali kad nanjušim krv, gotovo je - rekao je Erslan pa nastavio:

- Tu mi je cura, tu mi je brat, tu mi je tata, mislim da bolji poklon za njih nisam mogao prirediti, hvala svima od srca, idemo! Poluteška postaje zanimljiva u KSW-u, dajte mi vremena, ali do pojasa ćemo doći - zaključio je pa prepustio dvoranu navijačima koji su ponovno krenuli klicati 'Ivane, Ivane'.

Ilić ulazi uz Dvornika

Srpski borac Aleksandar Ilić ušao je uz ritam Dvornikovog hita 'Ti si mi u mislima' i odmah pobrao simpatije publike. Bori se s dosad neporaženim Cezaryjem Kesikom u srednjoj kategoriji. Dobra glazba očito ga je motivirala u početku borbe. Srbin je odmah uvalio par koljena svom protivniku, a publika viče 'Ilke, Ilke'!

Ipak, ubrzo ga je Kesik počeo sve češće bacati na pod gdje je uvjerljivo bolji od Ilića, a drugom polovicom druge runde krenula je dominacija na podu. Mnoštvo laktova u glavu, i naposljetku je Ilić izgubio gušenjem! Cijela publika bila je na njegovoj strani, ali nije bilo dovoljno...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Delijin debi silovit

Ante Delija debitirao je u KSW-ovoj teškoj kategoriji borbom protiv Olija Thompsona, a hrvatski borac od prve je sekunde nevjerojatno dominirao. Udarao ga je, rušio, mlatio... Kao da nema sutra! Već u prvoj minuti borbe Thompsonova glava izgledala je kao pljeskavica, a dominacija se poslije samo nastavila. 

Minutu do kraja prve runde Delija je krenuo gušiti Thompsona, no potom je odustao shvativši da protivnik nije toliko uzdrman time. A onda ga je krenuo mlatiti šakama u glavu, no Thompson je nevjerojatan, sve je to pretrpio! Kakvu čeličnu bradu ima... Spasilo ga je samo zvono... A u drugoj rundi se nastavilo mlaćenje, pa je Thompson pao tehničkim nokautom!

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

- Fantastično je pobijediti ovdje, hvala vam što ste došli, veliki ste vjetar u leđa, stvarno vam hvala - rekao je Delija nakon pobjede pa nastavio:

- Nadam se da ste zadovoljni, pokušavao sam biti što bolji i agresivniji. Zahvalio bih se cijelom Cro Cop timu, mojim trenerima, mom Gladiator timu iz Dubrovnika te jednome čovjeku - Mirku Filipoviću! I čovjeku s kojim sam počeo trenirati, Mari Peraku - zaključio je pobjednik.

Pejić izgubio odlukom sudaca

Daniel Torres silovito je ušao u borbu pero kategorije protiv našeg Filipa Pejića, brzo ga srušio na pod, no onda se tempo borbe malo smirio. Torres mu je u par navrata uvalio opasne udarce šakama, ali Pejić je izgledao kao da ga to uopće ne mori. Torres je kroz borbu bio malo aktivniji, i držao prednost, a onda je opalio nevjerojatan kružni udarac Pejiću u glavu koji ga je odmah srušio! 

Bilo je jasno da Torres vodi po bodovima, pa je Pejić morao postati sve agresivniji i agresivniji. Minutu do kraja borbe šake su krenule sijevati, Torres je dobivao sve ozbiljnije batine, no Hrvat ga nikako nije uspijevao srušiti. Brazilac je samo bježao po ringu i mirno dočekao posljednje zvono te naposljetku slavio odlukom sudaca.

Račić za pojas

Račić je silovito ušao u borbu, čak i pomalo nepromišljeno, pa ga je njegov protivnik u bantam kategoriji - Stasiak, lijepo dočekao i srušio na pod. Nakon minutu i pol hrvanja, Račić ga je okrenuo i preuzeo stvari u svoje ruke, a Arena je poludjela! Publika mu je klicala, a hrvatski borac izgledao je sve bolje i bolje.

Ipak, Stasiak se borio iznimno pametno i napadao Račićevu nogu. Hrvatski borac krenuo je i šepati te ga je Poljak natjerao na promjenu garda. Počeo je ipak Račić biti agresivniji, krajem treće bacio protivnika na pod i krenuo ga gušiti, no Stasiak se u posljednjem trenutku uspio izvući. Poljak ga je početkom četvrte runde pogodio koljenom dok je bio na podu i rasjekao cijeli nos hrvatskom borcu. Taj udarac je, naravno, bio ilegalan, pa je sudac pauzirao borbu, a Stasiaku je naposljetku oduzet bod. Taj bod zapravo je bio i krucijalan u zadnjem glasanju pa je Račić slavio! 

Podigao je pojas uz taktove Thompsonove 'Geni kameni'!

- Podići titulu u Zagrebu ovo mi znači sve na svijetu. Nakon 20 godina napravio sam ovaj uspjeh zahvaljujući svom timu, svojim ljudima i zahvaljujući vama, najboljoj publici na svijetu. Bila mi je velika čast večeras se ovdje boriti pred vama, napravili ste veliki posao, vjerujem da ćemo se ovdje opet boriti - rekao je Račić i posvetio svoj pojas ljudima koji su uz njega, a najviše svom ocu koji ga nažalost nije mogao bodriti...

Vaso Psihopata izgubio

Kako je ovo munjevito završilo! Tasmanijski vrag Boris Mankowski sredio je Vasu Bakočevića već u prvoj rundi i razočarao brojne hrvatske obožavatelje.

No Vaso nije teško podnio poraz:

- Izgubio sam sto puta, izgubit ću još sto, već sljedeći mjesec ću da bijem. Nadam se da sam vas barem zabavio ove dvije, tri minute dok je trajalo. Pozdravio bih najboljeg borca ikad, Mirka Filipovića - rekao je Bakočević.

U ring se popeo i Mirko Filipović:

- Vratit se neću, ali trnci me prolaze. Stao sam jučer i na vagu iz zafrkancije. To je dio većeg dijela mog života. Ja sam tome posvetio svoj život. 

Glavna borba večeri

Erko Jun je u ring ušao sa zvucima pjesme 'Vraćam se majci u Bosnu', a u ringu ga čeka peterostruki najjači čovjek svijeta. Mariusz Pudzianowski i Jun vatreno su krenuli. Puno hrvanja i moćnih udaraca bilo je odmah u prvoj rundi, a onda je Jun srušio Poljaka! Jun ga je početkom druge runde nalupao, namlatio, a onda gotovo sve to protratio jednom greškom.

Poljak ga je u sekundu srušio na pod i krenuo mlatiti, a svaki udarac bio je brutalniji od drugog i na kraju je došlo do tehničkog nokauta Pudzianowski je pobjednik! A Jun je prvi put poražen u karijeri...

 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • tkopajti 10.11.2019.

    Prljavi "sport"

  • pinjokin_1 10.11.2019.

    Vaso jest psihopat, ali istom mjerom je simpatican i drag. Sviđa mi se nacin na koji prima poraz

  • 10.11.2019.

    Onaj Vaso pojma nema.a navodno veliko iskustvo ima.onaj ko se kuzi zna koliko je tesko izvesti anakondu u borbi. A on ju je popusia ka najveci amater. Redikul

Komentiraj...
Vidi sve komentare