To je to što me zanima!

Split protiv Dinama: 'Ne znamo hoće li policija pustiti Mamića'

Nogometaši Splita dočekuju Dinamo u srijedu na Parku mladeži. Iz splitskog kluba kazali su kako ne znaju hoće li Mamić doći te da će oni slijediti naputke policije...
Vidi originalni članak

Split dočekuje derbi s Dinamom u posebnom ozračju, na dan utakmice "crveni" slave 102 rođendan pa su pozvali navijače da besplatno dođu na Park mladeži, uveličaju proslavu i svojim navijanjem pomognu pobijediti zagrebačku momčad. Momčad trenera Ivana Matića dodatno je mobilizirana nakon poraza protiv Hajduka.

- Ne mogu biti zadovoljan prikazanom igrom protiv Hajduka, malo toga je funkcioniralo i u srijedu imamo priliku popraviti dojam. Dinamo nije idealan protivnik za vađenje, ali dosadašnje igre i rezultati protiv njih daju nam nadu. Ako budemo agresivniji i čvršći u svim linijama, imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu - rekao je trener Splita.

Rođendanske brojke 1-0-2 zgodno sugeriraju kako su u derbiju sva tri znaka moguća.

- Bez ovoga 2 po mogućnosti, ha, ha, ha.... Prije dvije godine smo dobili Rijeku na rođendan kluba, nadam se da ćemo dobiti i Dinamo – kaže Matić, koji je jučer odradio sastanak s igračima.

- Iznio sam im svoje viđenje poraza od Hajduka, saslušao sam što su oni imali reći i došli smo do zajedničkog zaključka kako svatko ima pravo na loš dan, ali angažman cijele momčadi mora biti na puno većem nivou. Unatoč njihovoj povoljnoj situaciji na ljestvici, ne vjerujem da će igrati opušteno i ležerno, morat ćemo iskrvariti za bodove - kazao je Matić.

Nakon odrađene kazne zbog žutih kartona u momčad se vraća trenutno najbolji igrač Splita Tomislav Glumac. Stoper Splita redovito je najveća opasnost za protivničke golmane, nada se nastavku serije golova nakon prekida.

- Naravno da se nadam kako ću zabiti gol, kao i uvijek, samo, nije to baš tako jednostavno. Evo i njihov stoper Šimunić zabio je gol Rijeci, i oni su dobri u prekidima – kaže Glumac, koji bi bio zadovoljan i remijem.

- Teško je bilo što planirati. Kako planirati nešto kad su primjerice Rijeku pomeli u 15-ak minuta. Osnovno je da daš sve od sebe. Dinamo je opasna momčad, Soudani i Fernandes su izuzetno dobri, zabijali su nam golove, rade dobar pritisak i svima zadaju probleme.

Iz Splita su priopćili kako još uvijek ne znaju hoće li se izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić pojaviti na utakmici, a ne znaju ni hoće li ga policija pustiti na tribine.

- Slijedit ćemo naputke policije, ma kakvi oni bili. Drugo je pitanje kakve organizacijske probleme nosi njegovo eventualno pojavljivanje na stadionu, no o tome ćemo razmišljati tek ako dođe – prenio je klupski stav glasnogovornik Jerko Trogrlić.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • Zagreb One And Only 15.04.2014.

    Jedan je TATA :):):) Znate kaj mu mozete ?

  • Dado1811 15.04.2014.

    Hej pa maminjo je sad ipak sad podpresednik HNSa i uz to sve bez sudske zabrane mu policija ne može zabraniti

  • dica tvoja 15.04.2014.

    ma ljudi moji MAMIC moze kad god oce di god oce i do kad hoce ici,urlati,razbijati,napadati i nemoze mu niko nista....

Komentiraj...
Vidi sve komentare