To je to što me zanima!

Split se od Rebića oprostio pobjedom protiv Dragovoljca

Henry Belle pobjegao je obrani gostiju iz Sigeta i lijepu asistenciju Mate Bilića u 73. min. pretvorio u gol. Uoči susreta Slaven Žužul uručio je Rebiću uokvirenu fotografiju
Vidi originalni članak

Nogometaši Splita minimalnom su pobjedom nad Hrvatskim dragovoljcem na domaćem travnjaku otvorili 8. kolo HNL-a. Jedini gol za ''crvene'' postigao je Henry Belle, koji je pobjegao obrani gostiju iz Sigeta i lijepu asistenciju Mate Bilića u 73. minuti pretvorio u gol.

Igralo se obostrano otvoreno pa je utakmica obilovala šansama, no sve do Belleovog gola najbolji pojedinci susreta bili su golmani Zagorac, odnosno Čović. Čović je skinuo tri vrlo opasna šuta Bilića i Vojnovića, dok je Zagorac s druge strane obranio zicere Doležalu i Jakšiniću.

Bio je ovo i povratnički debi novog trenera Hrvatskog dragovoljca Davora Mladine, koji je na klupi zamijenio Krešimira Ganjtu. Povratak na klupu ''pokvario'' mu je njegov nekadašnji suigrač, danas trener Splita, Stanko Mršić, koji je čini se uspio posložiti kockice svoje momčadi. Nakon boda na Kantridi te tri boda u prošlom kolu protiv Osijeka, ''crveni'' su i protiv Sigećana osvojili puni plijen i pomalo hvataju priključak s vrhom prvenstvene ljestvice. Hrvatskom dragovoljcu predstoji grčevita borba za opstanak.

Uoči početka susreta predsjednik Splita Slaven Žužul uručio je za uspomenu Anti Rebiću njegovu uokvirenu fotografiju s jedne od utakmica Splita.

Mršić: Ovo nas ohrabruje

Već drugu utakmicu zaredom uzeli smo sva tri boda i nismo primili gol. To nas ohrabruje pred dvotjedni odmor koji ćemo iskoristiti da se kvalitetno pripremimo za ogled s Lokomotivom, jer želimo nastaviti niz pozitivnih rezultata, rekao je Stanko Mršić.

Davor Mladina bio je zadovoljan, usprkos porazu.

- Zadovoljan sam pristupom, disciplinom i šansama jer protiv kvalitetne momčadi poput Splita nismo mogli bolje. Kada igrate protiv takve momčadi onda prilike morate iskoristiti, a ako ih ne iskoristite, domaćin individualnom kvalitetom riješi utakmicu. Ovoga puta to je napravio Belle.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bbbdado 31.08.2013.

    Hrvatski dragovoljac plaća danak neiskustvu , inače ne igraju loše

  • nogomet999 31.08.2013.

    Transferi Split http://nogometna-zbivanja.blogspot.com/2013/07/rnk-split.html

  • Kum Amte 30.08.2013.

    Šta nedovedu nekoga dobili su para mogu sve uzet Petrića,ma i nekog solidnog igrača iz ovako malo manjih klubova tipa Maribor,Ludogorec,Debrecen nekog kvalitetnog pojedinca

Komentiraj...
Vidi sve komentare