To je to što me zanima!

Split se zaboravio pojaviti na prvoj utakmici finala

Zadar je s lakoćom, 76-52, pobijedio Split CO u prvoj utakmici finala košarkaškog prvenstva Hrvatske i impresivno otvorio finalnu seriju
Vidi originalni članak

Split je posljednji put Zadra pobijedio 1. lipnja 2006. Nakon toga - deset pobjeda Zadra. U utorak navečer na red je došao i jedanaesti čin zadarskog niza. Prve tri minute sve su pokazale. Furiozni Zadar s jedne, zbunjeni i konfuzni Split s druge strane. I odmah na otvaranju bilo je 9-0. Uskoro i 16-6, no Split se vratio na minus dva. Ali to je bilo i sve što su Splićani imali za reći u Jazinama. Osam minuta parirali su favoriziranom protivniku, ostatak utakmice su se - sramili.
Dok su gosti s Gripa izgledali kao drugorazredna ekipa, Zadrani su, uz uobičajno žestoku potporu s tribina, nezaustavljivo povećavali svoju prednost. U drugu četvrtinu ušli su s devet koševa viška, ubrzo nakon toga i 16 razlike (32-16). Do poluvremena je otišlo i debelo preko dvadeset. Semafor je prije odmora pokazivao 51-24 i propast splitskih ambicija.
Slobodno je moglo uslijediti odrađivanje posla, no to nije zadarski stil. Košarkaši Ace Petrovića nastavili su "gaziti" protivnika i u jednom trenutku vodili čak i trideset razlike (72-42). Priliku su u takvoj situaciji dobili i oni najmlađi. Splitski centarski dvojac u završnici su činili Sobin i Delaš, proglašeni za najbolji centarski par na lanjskom juniroskom prvenstvu Hrvatske. Klincima je šansu dao i Aco, pa su u petorci zaigrali Prostran i Šarlija. Prvi je ubacio samo jedno slobodno bacanje, drugi pet koševa.
- Želimo pehar, ovo je vrhunac sezone i cilj nam je uzeti jedini preostali trofej koji nam je možemo. Ne smijemo sada podcijeniti Split, ali lako je moguće da u nedjelju odigramo posljednju utakmicu u Jazinama u povijesti - rekao je kapetan Zadra Todor Gečevski, koji je ulovio deset lopti i podijelio četiri "banane".

ZADAR - SPLIT 76-52 (23-14, 28-12,12-15, 13-11)
ZADAR: Prostran 1, Barać 11, Lalić 4, Šarlija 5, Stipčević 5, Stallworth 12, Johnson 14, Brewer 4, Štimac 7, Gečevski 7, Macura 6.
SPLIT: Batina 3, Sumić 3, Ivanov 15, Rudež 5, Delaš 3, Sobin, Perić 13, Garnett 2, Mladenov 1, Stipanović 3, Klarica, Bilobrk.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • barkley 27.05.2008.

    evo me sa utakmice i samo da napišem da je ovo gotovo u trokoraku.Igraj Zadre volimo te mi!!! pozdrav Torcidi

  • torcida_4ever 27.05.2008.

    igraj zadre volimo te miiii

Komentiraj...
Vidi sve komentare