To je to što me zanima!

Split slavio bez petorice u pravom grotlu na Gripama

Pobjedom 81-77 na svom parketu, Split CO je izjednačio omjer u finalu košarkaškog prvenstva Hrvatske i produžio seriju na najmanje 4 utakmice
Vidi originalni članak

Igralo se pola minute u zadnjoj četvrtini kada je Zadrov playmaker Corey Brewer krenuo pod koš. Nešto oštrije faulirao ga je splitski centar Stipanović, na što je Amerikanac žustro reagirao. Takva Brewerova reakcija nije se svidjela kapetanu "žutih" Periću, koji ga je odgurnuo i - zaradio isključenje. A dotad je bio daleko najbolji igrač utakmice. Osim njega, suci su isključili i još četvoricu Splićana koji su s klupe ušli na parket i sudjelovali u gužvi. Onaj koji je "zakuhao", Brewer, prošao je samo s nesportskom...
U trenutku incidenta Split je imao 12 razlike. No kada je ostao bez Perića, odličnog na poziciji razičravača, Split je pao. Zadrani su ubrzo prešli u vodstvo i ušli u neizvjesnu završnicu. Odlučivala je jedna ili dvije lopte, pa i nekoliko slobodnih bacanja. Sa samo dvojicom na klupi i bez najboljeg igrača, Splićani su izdržali.
- Jesmo, izdržali smo i to dovoljno govori o karakteru moje momčadi. Bilo bi doista grozno da smo izgubili pred ovakvom publikom - govorio je nakon utakmice trener Splita Slobodan Subotić. Njegovoj momčadi doista je puno značila podrška prepunih Gripa, ali srce košarkaša u žutom ipak je bilo ono najvažnije. U kombinaciji s iskustvom Marlona Garnetta, dovoljno za pobjedu protiv na papiru kvalitetnijeg protivnika.
Serija je nakon dvije utakmice izjednačena, svatko ima po pobjedu. Na redu je nova selidba u Zadar, treća je u nedjelju.
- Idemo na pobjedu i u Jazinama, pa što bude. Ako budu bolji, stisnut ćemo im ruku - kaže Subotić.
- Htjeli smo pokazati da je debakl u Jazinama bio slučajan. Popravili smo dojam i nadam se da će u nedjelju biti bolje. Probat ćemo se odmorit i oporavit, pa tamo dati svoj maksimum - dodao je kapetan Splićana Andrija Stipanović, koji je zabio jedan od ključnih koševa u završnici ove odlične utakmice.

SPLIT CO - ZADAR 81-77 (23-17, 18-20, 19-14, 21-26)
SPLIT CO: Klarica, Sumić 2, Bilobrk, Delaš, Rudež 8, Ivanov 10, Stipanović 18, Mladenov, Perić 17, Sobin, Garnett 20, Batina 6.
ZADAR: Stallworth 4, Stipčević 11, Barać 6, Johnson 21, Prostran, Gečevski 11, Marčinković, Šarlija, Lalić 2, Macura 4, Štimac 7, Brewer 11.

BROJKE NA STRANI ANDRIJE STIPANOVIĆA
Uz 17 koševa, "zamalo tragičar" Perić imao je i pet asistencija. No najbolja valorizacija ipak je ona Andrije Stipanovića. Kapetan Splita je ubacio 18, dodao osam skokova, tri ukradene lopte, dvije asistencije. Gečevski je vlasnik najbolje zadarske valorizacije.

AKINS OSTAO IZOLIRANI SLUČAJ
Sve je u redu, svi su negativni. Tim se riječima delegatu obratio službeni liječnik uoči drugog finalnog ogleda. Mislio je na doping testove obavljene nakon utakmice u Jazinama prije dva dana. Nakon što je Splitov Anthony Akins "pao" u jednoj od utakmica polufinala, dopingu se posvećuje posebna pozornost. Zanimljivo, svi dopingirani nakon te prve utakmice bili su - stranci...

Idi na 24sata

Komentari 3

  • barkley 30.05.2008.

    carie malo si u euforiji? Ali neka za sada te razumijem.pozdrav

  • carie 30.05.2008.

    Stipanović je kralj!!

  • torcida_4ever 29.05.2008.

    jako su mi draga oba kluba jer su izbacili zagrebcane i omogucili DALMATINSKO FINALE!!! ipak bilo bi mi draze da je zadar dobio.. ali nema veze,svaka cast ZUTIMA iskazali su se danas!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare