To je to što me zanima!

Sportske igre mladih svečano su zatvorene na splitskoj Rivi

Na splitskoj Rivi spektakularnim vatrometom zatvorili su Sportske igre mladih. Ove je godine na Igrama sudjelovalo više od 10.000 djece. Ovo je već 18. izdanje Igara
Vidi originalni članak

Više od 100.000 natjecatelja sudjelovalo je na ovogodišnjim, 18. Sportskim igrama mladih, koje su na splitskoj Rivi zatvorene simboličnim gašenjem plamena, spektakularnim vatrometom te nastupom grupa Magazin i The Frajle.

Uz Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu ove su godine prvi put Sportske igre mladih organizirane i u Srbiji. Natjecatelji iz svih triju zemalja ovog su se tjedna okupili u Splitu na Međunarodnim danima Sportskih igara mladih, koje postoje od 2007. godine, a prije ceremonije zatvaranja najuspješniji su dobili medalje.

- Sportske igre mladih ruše sve granice, šire sport, toleranciju i fair-play - rekao je izaslanik predsjednika RH za sport Branko Tušek, a predsjednik Organizacijskog odbora SIM-a Zdravko Marić se nadovezao:

- Cilj Igara je potpuno besplatno omogućiti djeci da se kroz sportska natjecanja druže, ostvaruju prijateljstva i promoviraju toleranciju i zdrav život. Neka im Sportske igre mladih budu omiljena fotografija u sjećanjima.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • covjek7 28.08.2014.

    Ako se računaju djeca- gledatelji, onda je zasigurno bilo 10 000 sudionika. Koliko znam i oni koji su igrali, igrali su 10-tak min. Pitanje smisla...mozda lezi u novcu.

  • spreman 27.08.2014.

    S takvim ''bratstvom i jedinstvom'' su Hrvate trovali i tlačili 45 godina pa znamo kako je završilo. Kad Izrael organizira sportske igre izraelske i palestinske mladeži onda možemo i mi sa Srbima, sve prije toga je preuranjeno i provokacija.

  • Just Mamić Quotes 27.08.2014.

    Prevrnite more,zapalite Rivu,Dinamo i ja ćemo sve platiti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare