To je to što me zanima!

Šprem i Martić u 2. kolu kvalifikacija u I. Wellsu...

Dvije hrvatske predstavnice izborile su drugo kolo kvalifikacija na jakom turniru u Indian Wellsu. Šprem je dobila Jakimovu, a Martić Pivovarovu
Vidi originalni članak

Hrvatska tenisačica Karolina Šprem bez ikakvih je problema prošla prvo kolo kvalifikacija na jakom WTA turniru u američkom Indian Wellsu (tvrda podloga). Samo je jedan sat i četiri minute bilo dovoljno Šprem za pobjedu protiv Bjeloruskinje Anastasije Jakimove 6-1, 6-2. Jakimova je, inače, 117. igračica na svijetu i bio je ovo prvi njihov međusobni meč na WTA Touru. Na brzinu je, uz samo šest izgubljenih poena, Šprem odjurila na startnih 5-0. U drugom setu se, pak, Jakimova držala tek do 2-2 nakon čega je uslijedio novi niz hrvatske tenisačice, koja je postavljena za 10. nositeljicu kvalifikacija. Nanizala je nova četiri gema za konačnu pobjedu. U drugom kolu će suparnica hrvatskoj tenisačici biti Paragvajka Rossana De los Rios (102. na WTA ljestvici), koja je s jednako lakih 6-3, 6-1 pobijedila Slovenku Zec Peškirić. Niti s Paragvajkom Šprem nije nikada igrala.
I druga hrvatska predstavnica u Indian Wellsu Petra Martić izborila je drugo kola kvalifikacija. Nakon duge borbe koja je trajala dva sata i četiri minute Martić, 75. igračica na svijetu, je pobijedila 6-4, 4-6, 6-4 Ruskinju Anastasiju Pivovarovu. U meču je Martić osvojila jedan poen više (92-91) od trenutačno 175. tenisačice na WTA ljestvici koju je dobila u jedinom prethodnom međusobnom meču. Martić, treća nositeljica kvalifikacija, u 2. kolu će igrati protiv 21-godišnje Nizozemke Michaelle Krajicek, koja je 131. na WTA ljestvici. Njih dvije nikada nisu dosad igrale na WTA turnirima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare