To je to što me zanima!

Amerikanci najgori ikad! Dobili ih Srbi, borit će se za 7. mjesto

Srpski košarkaši će u borbu za peto mjesto nakon što su u razigravanju na SP-u u Kini dobili SAD (94-89). Bit će to najgori plasman ikad za američke košarkaše koji su u povijesti SP-a bili najlošije šesti
Vidi originalni članak

Srbija i SAD bili su glavni favoriti za finale. Igrali su međusobno, ali u raspucavanju za plasman od 5. do 8. mjesta. Teško je to bilo za očekivati, ali dogodilo se, a u tom je meču Srbija dobila SAD 94-89 (45-40) i tako ih poslala u borbu za sedmo mjesto.

U prvoj četvrtini Srbi su 'nakucali' Amerikance velikih 32-7. Amerikanci su djelovali nezainteresirano, dok su se Srbi raspucali i rastrčali. Zvuči pomalo nevjerojatno da je moćna američka košarkaška reprezentacija u jednoj četvrtini ubacila tek sedam poena, odnosno samo dvije 'dvojke' i jednu tricu.

No, nije to dugo trajalo jer su Amerikanci u nastavku ipak 'dodali gasa' pa se na poluvrijeme otišlo sa +4 za Srbiju (44-40). Malo se ozbiljnije pristupilo u trećoj četvrtini kad su se Amerikanci približili na -3 (71-68), ali na kraju ipak nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti Srbima koji su sigurno priveli susret kraju (94-89).

'Orlovi' će u borbu za peto mjesto protiv boljeg iz ogleda Poljske i Češke, dok SAD čeka poražene iz spomenute utakmice. Najgori plasman Amerikanaca bio je 2002. kad su na SP-u u svojem dvorištu bili šesti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 233

  • biberrr 13.09.2019.

    Bravo Srbi! Čestitke! Neka su razvalili bahate Amere.

  • lovac_u_mutnom 13.09.2019.

    Najjaci su mi ovi sto “lože”.... hrvati i kosarka.... to moze u istu recenicu samo u 24 sata....

  • danko1471991 12.09.2019.

    Ma dajte, pa svima je jasno da su Amerikanci neprikosnoveni u košarci i da dolaze na svako SP s najjačom postavom sa 40 razlike bi svaku reprezentaciju tukli... njih boli ona stvar za SP, a koliko vidim i ostale reprezentacije tako da je ovo natjecanje postalo u najmanju ruku lakrdija...

Komentiraj...
Vidi sve komentare