To je to što me zanima!

Srbija Hrvatskoj uzela čak dva igrača; Rukavina: Prvi glas!

Srpski mediji slavodobitno su ustvrdili kako je tamošnji nogometni savez pobijedio HNS i uspio nagovoriti Luku Dudukovića iz zagrebačkog Dinama, ali i Đulijana Đekića iz Lokomotive, da nastupaju za Srbiju
Vidi originalni članak

Luka Duduković je bio kod mene u U-16 reprezentaciji na jednom turniru. Osvojili smo prvo mjesto u rujnu u Osijeku na turniru u čast Vlatku Markoviću, a Duduković se pokazao kao jako dobar igrač. Ovo mi je prvi glas da će igrati za Srbiju, kazao nam je iznenađeni izbornik Tomislav Rukavina (46).

Srpski mediji slavodobitno su ustvrdili kako je tamošnji nogometni savez pobijedio HNS i uspio nagovoriti spomenutog Dudukovića iz zagrebačkog Dinama, ali i Đulijana Đekića iz Lokomotive, da u budućnosti nastupaju za Srbiju.

Pogledajte video: Trening naših reprezentativaca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Đekić, kojeg zovu Đuro, rođen je u Zagrebu i odrastao u Gračacu, gdje je u Velebitu počeo igrati nogomet. Već kao sedmogodišnjak postao je igrač Dinama i prvih godinu dana u klubu provodio na relaciji Zagreb-Gračac. 

Ubrzo se cijela obitelj Đekić preselila u Zagreb, kako bi bili na raspolaganju njihovu dinamovcu. Đuro je osam godina, sve do prošle godine, bio u Dinamovoj omladinskoj školi, kad je, nezadovoljan time što ne dobiva priliku, prešao u Lokomotivu. Tamo se sjajno snašao. Svi u klubu su ga odlično prihvatili, a on se preporodio na Kajzerici, prenose srpski mediji dojmove Đurina oca Gorana

Izbornik dječaka rođenih 2005. godine, Mirko Bunjevčević, pozvao je u srpsku selekciju Dudukovića i Đekića za dvije prijateljske utakmice s Bugarskom. Operaciju nagovaranja da dječaci prijeđu pod drugi stijeg odradili su direktor FSS-a Vladimir Matijašević i koordinator mlađih selekcija Goran Grkinić.

U spomenutoj selekciji Srbije kapetan je Aleksandar Stanković, sin Dejana Stankovića, velikog igrača Lazija i Intera, a danas trenera Crvene zvezde.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • muđibur rahman 10.11.2020.

    ak su Srbi , ne kužim kaj je čudno da igraju za Srbiju ?!....to može biti "čudno " samo na Balkanu i to demagozima. I kaj se tu ima likovati ? Ak hoće za njih igrati to je onda njihov slobodni izbor . Uostalom i Rakitić je izabrao kao Hrvat - Hrvatsku a ne Švicarsku....i Šimunić i ostali ......a Mihajlović je , ak se ne varam rođen u Vukovaru pa je poslije napravil karijeru u Srbiji

  • Dejo1986 09.11.2020.

    Jadni srbići....

  • 09.11.2020.

    Neka ih nose s vrimenon ce doc i bolji. Ko ce znat sta ce od njih bit za 2 godine, a kamoli kakvu ce karijeru imati. Moze im se desit slucaj Halilovic bez ikakvih problema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare