To je to što me zanima!

Srećom, legenda Ratko Rudić je ovoga puta na našoj strani

Ratko Rudić je prije nekoliko mjeseci imenovan u stručni savjet HVS-a, zadnji je posao na klupi imao u Brazilu. Od 1990. do 2000. godine bio je izbornik našeg današnjeg protivnika u četvrtfinalu SP-a
Vidi originalni članak

Naš je cilj uvijek vrh. I na SP u Budimpeštu smo došli po medalju, poručuje iz glavnoga grada Mađarske legendarni Ratko Rudić.

Prije nekoliko mjeseci Rudić se vratio u hrvatski vaterpolo, iako će sam reći da iz njega nikad nije ni otišao. Imenovan je u stručni savjet HVS-a.

- Uvijek sam bio tu, uz naš vaterpolo. Siguran sam da imamo sjajnu budućnost, ponovno imamo odlične mlade igrače - kaže Rudić, koji nestrpljivo čeka večerašnji obračun s Talijanima u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

SAD, Rusiju i Japan srušili smo bez problema, ali večeras u 22 sata čeka nas prva velika utakmica. Za polufinale trebamo dobiti Italiju, a ako prođemo, čeka nas Srbija.

- Talijani su silno jaki - kaže Ratko Rudić, koji je na Apeninima bio i ostao pravi heroj, pa dodaje:

- Osvojio sam dva olimpijska zlata kao izbornik Jugoslavije, a onda je došao poziv iz Italije. Zvali su me i Španjolci. Trebao sam donijeti tešku odluku i na kraju sam se odlučio za Italiju - prisjeća se velikan Rudić i nastavlja:

- Deset godina sam radio tamo, od 1990. do 2000. godine. Napravio sam velike stvari za talijanski vaterpolo, a oni to nisu zaboravili. Uvijek me srdačno na bazenu pozdravljaju njihovi bivši i sadašnji igrači, izbornici, novinari...

Kako i ne bi. Pa Ratko Rudić je kao izbornik s Italijom u deset godina osvojio 11 velikih medalja. Pod njegovim je vodstvom Settebello došao do prvog olimpijskog zlata nakon 32 godine čekanje. Bili su zlatni u Barceloni 1992., brončani u Atlanti 1996., svjetski prvaci 1994. te dvaput zlatni na europskim prvenstvima. S Hrvatskom je također pokorio svijet na sva tri velika natjecanja.

- Idemo uzeti medalju, pa ću onda na odmor u Gorski kotar. Vratit ću se svojim gljivama nakon SP-a - završio je 69-godišnji Rudić.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Negann 25.07.2017.

    Sa Rusijom i nije bilo bas bez problema kako navodite!!

  • st brzić 25.07.2017.

    Zar nije ovaj pozdrav sa slike zabranjen?

  • 25.07.2017.

    Legenda..svaki sport ima neke ljude za koje je cuo svako ko prati taj sport..U vaterpolu je to sigurno Ratko,ogroman strucnjak

Komentiraj...
Vidi sve komentare